Op de meubelbeurs Keulen presenteerde Rolf Benz van 13 tot 19 januari 2020 een spannende combinatie van Duits en Italiaans design. Met pure materialen en natuurlijke kleuren viert de onderneming uit het Zwarte Woud de nieuwe luxe van 2020 en de schoonheid van het origineel. Een vooruitstrevend Living Concept, dat in samenwerking met het Italiaanse Designbureau Nichetto Studio is ontstaan, en in Keulen voor het eerst werd voorgesteld.

Massief hout, natuursteen en metallic oppervlakken ontvouwen in de zorgvuldige gecomponeerde merkwereld van Rolf Benz hun unieke werking. Bescheiden grijs-, zwart- en wittinten verbinden zich met emotionele kruidige kleuren en elegante metaaltinten zoals marrone tot een edele sfeer. In samenspel met de harmonieuze vormen van het interieur ontstaat zo een luxueus, kosmopolitisch levensgevoel, een verschijningsbeeld dat wereldwijd in de Stores van Rolf Benz te vinden is.

De noviteiten op IMM Keulen 2020
Voor het eerst heeft Rolf Benz met de Nichetto Studio uit Venetië samengewerkt. In samenwerking met Luca Nichetto en Francesco Dompieri realiseerde Rolf Benz het visionaire Living Concept Rolf Benz LIV. De collectie bestaat uit een modulaire bank, kasten en salontafels.

In samenwerking met Studio Hoffmann & Kahleyss ontstond de markante stoel Rolf Benz 600 een, optioneel met kernleder bekleed, kunststof kuipstoel en comfortabel kussen. Perfect passend daarbij heeft het duo uit Hamburg bovendien een sculpturale eettafel Rolf Benz 929 ontwikkeld die verwijst naar de designtaal van de volgende decennia. 

Met de flexibele dressboy Rolf Benz 908, van de designstudio kaschkasch uit Keulen, krijgen hoogwaardige interieurs een speelse noot. De nieuwkomer in de accessoire collectie neemt alle functies over van de klassieke dressboys en fungeert gelijktijdig als een kunstobject.

De noviteiten van de huisbeurs 2019
Ook de noviteiten die tijdens de huisbeurs in Nagold voorgestelde waren zijn op de IMM in Keulen gepresenteerd. De massief houten tafel Rolf Benz 909 is met zijn radius en zijn ambachtelijk onderstel het oertype van een eetplek. Daarbij opent de speciale vorm compleet nieuwe mogelijkheden om aan tafel te zitten. De tafel is ontworpen door Sebastian Herkner.

Geïnspireerd op de gelijknamige, iconische bank, is het bed Rolf Benz 50 van Beck Design. Hiermee toont Rolf Benz in Keulen ook weer een noviteit in het segment SLEEPING.