Opnieuw een beurs die opschuift. De organisatie van de Horecava laat weten dat de editie van 2022 opgeschoven wordt naar later in het voorjaar. De beurs zou oorspronkelijk van 10 tot en met 13 januari plaatsvinden.

“We zijn met de branche in gesprek gegaan over de impact van de huidige situatie. In alle eerlijkheid moeten we hieruit vaststellen dat de markt dusdanig onder druk staat, dat het gekozen moment waarop Horecava 2022 zou plaatsvinden niet de juiste is. Een zeer heftige beslissing, we hadden het zo graag anders gezien en wilden zo graag met een prachtig fysiek evenement het nieuwe jaar aftrappen. Maar we kiezen ervoor om vanuit solidariteit, verantwoordelijkheid en marktleiderschap Horecava te verschuiven. Als Horecava positioneren we ons middenin deze mooie branche. We zijn er op gericht alle ondernemers kwalitatief iets te bieden: van kennis tot kunde, van ontmoeten tot zaken doen. Met de aanhoudende druk op de markt kunnen we in deze tijd niet het event neerzetten zoals wij dat voor ogen hebben.”

Het hoeft geen verder betoog wat de druk in de horecamarkt is waar de beursorganisatie aan refereert. Hopelijk kan het evenement in de Amsterdamse RAI verderop in 2022 plaatsvinden. Het besluit om Horecava 2022 te verplaatsen heeft verder geen gevolgen voor andere vakbeurzen die door RAI georganiseerd of gefaciliteerd worden.