Eerder meldden we dat de grootste vakbeurs voor deuren, rolluiken en zonwering R+T in Stuttgart de persconferentie voor de komende editie in februari 2022 had opgeschort, nu heeft de beurs meegedeeld definitief niet door te gaan en vooruit te kijken naar 2024. Deze beurs vindt eens in de twee jaar plaats, de vorige editie was in 2018 omdat die van 2020 ook niet doorging vanwege de pandemie.

Driekwart van de deelnemers komt van buiten Duitsland en ongeveer 60 procent van de bezoekers (zij komen uit 140 landen naar Stuttgart). Dit betekent dat het simpelweg niet meer realistisch en verantwoord was met de huidige toenamen in het aantal besmettingen wereldwijd om deze internationale beurs te organiseren, aldus Messe Stuttgart. Ondanks alle van tevoren genomen maatregelen door de deelstaat en de beursorganisatie heeft de meest recente ontwikkeling van de pandemie gezorgd voor het schrappen van deze editie.

Er is besloten om voor 2022 met een digitaal alternatief te komen maar alleen met trend- en productpresentaties. Messe Stuttgart zet in op een gezonde en fysieke editie in 2024 (19 tot en met 24 februari). Alle betrokkenen betreuren de beslissing maar hebben er uiteraard alle begrip voor. De beurs zou zijn doel ook voorbij schieten wanneer het een puur Duitse aangelegenheid zou zijn geworden dus vol goede moed op naar 2024!