Tijdens DDW23, van 21 tot en met 29 oktober, presenteert Sandra Keja-Planken haar nieuwe collectie, Ode al Mar. Sandra staat bekend om haar vorm veranderende ontwerpen, kunst, verzamelobjecten en kunstzinnige interieurs. Met haar fascinatie voor de natuur creëert ze collectibles die verhalen vertellen. Haar verhaal en dat van de relatie tussen mens en natuur.

Haar nieuwe heart of glass collectibles, unieke betoverende hanglamp van glas en textiel, weef wandwerk oceaan-wave en het zeegras getufte wandtapijt doen denken aan morphing natuurvormen, zoals een soort landschap of koraal dat groeit op de bodem van de zee.

“I need the sea because it teaches me the best I can be.”.

De verzamelobjecten, variërend van glaswerk tot wandtapijten, een betoverende wandlamp waar glas en textielkunst elkaar omarmen, en haar wall coverings lijken te veranderen of anderszins in beweging te zijn. De objecten resulteren in amorfe natuurlijke vormen, elk met een unieke emotie.

Ze omarmen daarom je hersenen en ontspannen door vorm, textuur en kleuren. Haar levendige verbeelding van het ontrafelen van de materiële vorm en haar gedachten verwerkt in gedurfde kleuren, verschillende materialen, behandelingen, texturen en technieken maken je letterlijk onderdeel van haar werk.

Met een op de mens gerichte benadering om je eigen verbeelding te stimuleren bouwt ze haar nieuwste stukken door met de hand te schilderen, collages te maken en 3D-technieken te implementeren voor de basisvormen, waarna deze worden vertaald in haar handgemaakte garens, wandtapijten landschap en glaswerk.

Hun vormen nodigen uit om met ze in gesprek te gaan in plaats van er alleen maar naar te kijken. Uiteindelijk zijn haar ‘kleine Omen’s als natuur, universum en levensvormen’ een oproep tot ‘openheid van geest. Een zintuiglijk spel en vooruitkijken met hoop.