In Interior Business Magazine zetten we af en toe een van onze lezers in de spotlights door wat leuke vragen te stellen. In deze editie kom je meer te weten over Richard van der Meer, eigenaar van Vdmeer & Vdmeer Int. Agenturen. Wil je ook eens in de spotlights staan? Geef jezelf of iemand anders in de interieurbranche op voor deze rubriek via richard@businesscontentmedia.nl!

Naam: Richard van der Meer
Leeftijd: 53 jaar
Thuis: Single
In de branche sinds: 1987
Vorige functies: Eigenaar Meubeltrends, Eigenaar Van der Meer Meubelagenturen
Rijdt: Audi A6 Avant, een fijne auto om in te rijden en veilig. Welke muziek luister je: Soul, pop, r&b
Favoriete stad: Den Haag
Eerste wat je in de ochtend doet: Koffie zetten
Hekel aan: Mensen die hun afspraken niet nakomen.
Slaapt op een: Renabed Boxspring.
Favoriete meubel in huis: Lederen bank van Lorenzo.
Leukste onderdeel van je werk: De afwisseling en de uitdaging, iedere dag weer.
Sport: Vroeger voetbal, nu sportschool: als ik er tijd voor kan vrijmaken
Kledingmerk: Niets specifiek. Als het goed eruit ziet en lekker zit, is het voor mij okay.
Voetbalclub: Elke ploeg die ervoor gaat en niet opgeeft zoals FC Twente en paar jaar geleden
Klokje: Ik kijk altijd op mijn telefoon hoe laat het is.
Held: Een man zag laatst een vrouw met twee kinderen het water inrijden. Hij is erin gesprongen en heeft net op tijd iedereen uit die auto gered. Dat is voor mij een held!
Laatste vakantie: Azië
Als ik niet werkzaam zou zijn in woonbranche, dan: Iets anders in de sales.
Welk bedrijf bewonder je: Ikea. Hoe krijgen ze die mensen zo gek, om in een gebouw gepropt te worden, met verplichte looproutes, vervolgens hun spullen naar de kassa te laten slepen en af te laten rekenen? En die spullen mogen dan ook nog eens mee naar huis gesleept worden en dan mag je ze ook nog zelf in elkaar zetten! Als je dat op zo’n grote schaal wereldwijd voor elkaar krijgt, is dat echt heel knap.
Drinkt het liefst: Goed glas wijn.
Slechte gewoonte: Ik vind alles lekker waar je van aankomt.
Gaafste wat ik ooit gedaan heb: Reizen door de binnenlanden van Suriname.
Favoriete restaurant: Waar ik kan proeven dat de kok er plezier in heeft.
Beste beurs: Meubelbeurs Brussel, met de Recor Group
Boek op het nachtkastje: Dood spoor, een thriller van Hannah Nyala.
Trots op: Het weer op de rit zetten van een fabrikant op de Nederlandse markt.

Ik maak me zorgen over: Steeds minder geduld en respect. Het gedrag van klanten bij Intertoys onlangs jegens het personeel, dat binnenkort ook nog eens op straat staat. Deze mensen werden uitgescholden en bespuugd omdat men een kadobon van 20 euro niet in kon wisselen.

De meubelbranche: De markt en de vraag switcht snel. Dit vergt steeds aanpassing van de strategie, zowel aan de inkoop als aan de verkoopkant.

Gekste voorval in de meubelbranche/anekdote: Ik was 23 jaar en dus nog zeer jong. Ik kon nog niet zo goed leeftijden inschatten. Ik was met de showbus van Recor onderweg. Een klant vond het een goede collectie en wilde zaken doen. Ik blij. Toen zei de man dat hij zijn vrouw ook nog even wilde laten kijken. Zijn vrouw komt binnen in die showbus, met 2 kinderen. Ik zeg tegen die vrouw: ”Wat heeft u een leuke kleinkinderen!’’ De vrouw verlaat de showbus. De man komt weer terug en zegt verontschuldigend: ‘’Sorry, kom een andere keer maar terug!” Ik begreep er niets van! Wat was er plotseling anders? Wat bleek later: het waren haar eigen kinderen! Ik heb er lang niets meer verkocht hahaha. Foutje, bedankt.