Samenwerking Saunaco en Studio Segers

Op 7 november ontving Peter van Winkel, zaakvoerder van meubelproducent Saunaco op Meubelbeurs Brussel de Balthazar Award in de categorie ‘Best of Belgium’ tijdens de Meubelbeurs Brussel. De Brussels Balthazar Award is een begrip op de Meubelbeurs Brussel met een internationaal draagvlak. Een professionele jury van experts bekroont ieder jaar het beste product of collectie.

Het modulaire kastenprogramma RON is 100% Belgisch (en 100% Limburgs), made by Saunaco en designed by Studio Segers. De jury was unaniem lovend over het innovatieve karakter van de collectie RON en de constructieve samenwerking tussen meubelproducent Saunaco en ontwerpbureau Studio Segers.
“De combinatie van het stijlvolle design en sterke vakmanschap maakt ons kastenprogramma RON zo’n succes”, zegt Peter van Winkel van Saunaco. “Daarnaast zijn we trots op de 100% Belgische en uiterst duurzame productie van Saunaco, een unieke troef in de meubelwereld. De bekroning van RON door de jury is een mooie erkenning van ons werk en de kers op de taart van deze succesvolle meubelbeurs.”

RON is een uiterst modulair kastenprogramma met zacht afgeronde hoeken. Samen met het verfijnde aluminium onderstel en de subtiele groeven, straalt deze collectie elegantie en finesse uit. De vormgeving wordt gekarakteriseerd door een consequent lijnenspel, met vlakke of gegroefde fronten die vloeiend via de afgeronde hoeken overlopen naar de zijpanelen.

 

 

Het gestructureerd glas vertoont dezelfde subtiele lijnvoering. De kasten worden uitgevoerd in gebeitst of gelakt eik fineer of gepoedercoat MDF, met deuren in gestructureerd of vlak glas, laden of open aluminium vakken. Elke kast kan in functie van formaat, locatie en materiaal eenvoudig worden samengesteld, en de modules eindeloos (her-)bouwd in de hoogte, breedte en diepte.

 

 

Peter: ‘’De mogelijkheden van het programma RON zijn grenzeloos. Het is een collectie die verfijnde esthetiek ademt, waar eenvoud en authentiek vakmanschap elkaar naadloos vinden. Een helder leesbaar en doordacht kastenprogramma met een zuivere vormgeving en uniek lijnenspel.’’

 

 

Lees ook:

 

Saunaco kijkt uit naar de nieuwe stand in hal 5 tijdens de Meubelbeurs Brussel