In deze tijd tellen criteria als duurzaamheid en circulariteit meer dan ooit bij het beoordelen van designproducten. Ieder jaar kiest de internationale jury van de German Design Awards voor baanbrekende producten die aan deze criteria voldoen. In de categorie Excellent Product Design Furniture heeft de se:lounge chair van Sedus deze prijs voor dit jaar gewonnen.

“De tijdloze vorm en het doelbewuste gebruik van gerecyclede PET flessen voor de zitschaal uit een stuk zorgen voor een opmerkelijk uiterlijk waarmee de se:lounge chair een speciale sfeer in de ruimte brengt”, aldus het juryrapport. “Een prachtig product dat warmte uitstraalt, comfortabel is en een ongedwongen elegantie heeft.” Ernst Holzapfel, marketing directeur van Sedus Stoll AG: “We zijn heel blij met het toekennen van deze award aan onze stoel. Met deze multifunctionele fauteuil hebben we duurzaamheid, ergonomie en harmonie in een ontwerp weten te verenigen. Plus een hoog zitcomfort. Je thuis voelen is in deze tijd iets dat uiteraard thuis maar ook op kantoor een grote rol speelt bij het welbevinden van mensen. Sedus ziet in de keuze van de jury een bevestiging van deze observatie en een erkenning van een succesvol concept.”

De se:lounge heeft een zitschaal gemaakt van vermalen PET flessen en is volledig recyclebaar. De vorm en de hoogte van de rugleuning zorgen voor een optimale ondersteuning van het lichaam en het hoofd. De armleuningen ogen stijlvol en de organische vormen van de stoel zijn harmonieus. Het met de hand gestoffeeerde model oogt en zit zeer comfortabel, aldus de fabrikant. Zowel op kantoor, in een lobby als thuis is deze stoel prima op zijn plaats. Gezondheid en productiviteit gaan samen bij de se:lounge chair met een keuze uit vier Sedus kleurenschema’s: Smart Balance, Urban Living, Soft Being en Multi Creation. de zitting, armleuningen en de rugleuning kunnen in verschillende kleuren worden uitgevoerd. Het frame kan ook  worden aangepast in kleur: naast de klassieke kleuren als helder wit, zwart of gepolijst aluminium is er ook een keuze uit kleuren als cayenne red, fjord green of sand beige. Een zwarte plank voor de laptop of tablet is ook een optie. Daarnaast is er ook een bijpassende poef verkrijgbaar. Om de voeten te laten rusten tijdens het werk of om te relaxen.