PRINCIPLES, een collectie van OMA, heeft de iF DESIGN AWARD 2023 Gold, een zeer prestigieuze design award, gewonnen.  De selectie voor de prijs begon met bijna 11.000 inzendingen uit 56 landen en eindigde met 75 designprijzen met de vermelding Gold.

PRINCIPLES werd tijdens de Milan Design Week in 2022 gelanceerd als samenwerking tussen architectenbureau OMA en de Italiaanse kantoormeubelfabrikant UniFor. De 130 leden van de jury (hoeveel leden kan een jury hebben en dan is het ook nog eens een even getal) hebben de keuze voor PRINCIPLES als volgt toegelicht: “Deze nieuwe meubelcollectie is ontworpen om communicatie en uitwisseling op de werkplek te bevorderen. De keuze voor hoogwaardige materialen en afwerking in combinatie met levendige kleuraccenten en een speelse vormtaal nodigt uit tot openheid en creativiteit.”


PRINCIPLES bestaat uit meer dan 100 verschillende elementen en draait om het nieuwe werken: informeel, gedeeld en flexibel. Het resultaat is een soort micro-architectuur, aldus UniFor, die ingedeeld is in tafels, zacht zitmeubilair, schermen, frames en sofas in de maten S, M, L en XL. UniFor maakt deel uit van de Molteni Group.