Deens familiebedrijf Skovby viert dit jaar zijn 90ste verjaardag. Al negen decennia lang staan vakmanschap, hoge kwaliteit, duurzaamheid en respect voor mens en milieu centraal bij het designmerk. Dat viert Skovby nu met jubileumedities van zijn meest iconische stukken: de tafel #33 en de stoel #825.

De modulaire #33-tafel is een iconisch Skovby-model. Het elegante design en het originele uitklapsysteem belichamen dan ook helemaal de filosofie waar dit Deense merk voor staat. De tafel is stijlvol en multifunctioneel. In de basispositie biedt ze plaats aan 6 personen, maar de compacte #33 is makkelijk uitbreidbaar tot een ruime, driehoekige tafel waar tot 9 personen comfortabel aan plaatsnemen.

Voor zijn 90-jarig jubileum brengt Skovby de #33-tafel uit in nieuwe kleuren. Kleur beïnvloedt onze stemming, da’s een feit. Een zorgvuldig gekozen meubelstuk verandert hoe we een ruimte beleven, en dat geldt zeker ook voor kleurschakeringen, hoe subtiel de nuances ook mogen zijn. De nieuwe tinten ‘Castoro Ottawa’ en ‘Verde Comodoro’, een subtiel beige en een rustgevend groen, brengen de Scandinavische natuur naar binnen. Skovby combineert ze met een basis in lichte of donkere houttinten tot een resultaat dat perfect in balans is.

Skovby is de grootste stoelenfabrikant van Denemarken. Van hun tijdloze klassieker, de #825-stoel, brengen ze nu een jubileumeditie in nieuwe kleuren. Maar niet alleen kleur beïnvloedt wat we vinden van een meubelstuk. Hoe het voelt als we het aanraken, is minstens even belangrijk. Wanneer we in contact komen met een kamer of een voorwerp, spelen niet alleen looks een rol. Het gaat ook over wat er gebeurt wanneer we iets aanraken: we voelen ons aangetrokken tot bepaalde texturen en het effect dat ze op ons hebben.

Het nostalgische design van de #825 in combinatie met de nieuwe jubileumkleuren is een match made in heaven. Dankzij de zorgvuldig geselecteerde materialen in zwart, wit, groen of beigeschakeringen wordt nog meer mixen en matchen mogelijk. Hout en stoffering in verschillende kleurnuances vullen elkaar aan tot een plaatje dat klopt. Alles in één kleur of een speels maar subtiel contrast? De #825 is one of a kind, een uniek stuk met onweerstaanbare Scandinavische flair. En het beste is: de #825 laat zich in al zijn uitvoeringen perfect combineren met de #33-eetkamertafel. De #825-stoel oogt niet alleen mooi, maar garandeert ook een hoog zitcomfort, nu en in de toekomst. Skovby laat zijn stoelen namelijk uitgebreid testen door het Danish Technological Institute. Dat onderwerpt alle Skovby-designs aan een strenge kwaliteitscontrole, waarbij ze worden blootgesteld aan 50.000 keer de druk van iemand die gaat zitten.