Veel aanmeldingen vanuit Europa en daarbuiten zorgen voor veel voorpret bij de tuin(meubel)beurs spogs + gafa 2022 die van 19 tot en met 21 juni gaat plaatsvinden in Keulen. Drie maanden voor het begin van de beurs zijn er al net zoveel aanmeldingen als in het recordjaar 2019.

De nieuwe datum van juni past goed bij de ordercyclus in de branche, aldus organisator Koeln Messe. De deelnemers bevestigen deze observatie. Grote inkoopcombinaties hebben aangekondigd zeker te komen en ook blij te zijn met de datum in juni. Deze verenigde tuincentra komen niet alleen uit thuisland Duitsland maar ook uit Nederland. Bedrijven die voor het eerst in Keulen te zien zijn: Bosch, Florensis, G. Wurm, Greenworld, Hamson, Heinje, Heissner, Hörmann, Ikono, Karasek, Otto Wilde, Rabensteiner, Segway en Vondom.

Een nieuwe indeling van de hallen zorgt ervoor dat de meubelen nu te zien zijn in de hallen 3.1, 11.1 en 11.2 naast hal 10.2: dicht bij elkaar en dus overzichtelijk. In Hal 4.2 is bovendien het pop up event Home meets spoga+gafa te zien waarbij de vloeiende overgang tussen binnen en buiten nog eens extra wordt benadrukt. Dus meubelen voor zowel binnen als buiten, klaar om ingekocht te worden.

Aziatische deelnemers en bezoekers hebben nog altijd te maken met reisbeperkingen en zullen dus naar alle waarschijnlijkheid ontbreken in Keulen. Dit geldt niet voor Aziatische ondernemingen met Europese vestigingen, zij zijn wel aanwezig op de beurs. Er zijn verder lezingen over bijvoorbeeld e-commerce en de uitdagingen van supply chains. De Trendshow Outdoor Lifestyle richt zich op de thema’s duurzaamheid, verstedelijking, Silver Society (de oudjes) en individualisering. In de avonduren zullen de BBQ exposanten zich op het terras van de beurs in Keulen presenteren aan genodigden.

De beurs heeft als centraal thema Sustainable Gardens: rondleidingen vestigen de aandacht op duurzame oplossingen voor de tuin. De beurs wordt uiteraard ook ondersteund door een digitaal platform waarop het hele jaar door informatie wordt gepubliceerd en orders bij deelnemers aan de beurs kunnen worden geplaatst.

www.spogagafa.de