We kunnen niet meer om de klimaatcrisis heen. Ook in onze woonsmaak gaat duurzaamheid meer en meer een rol spelen. De vt wonen&designbeurs wil inspelen op deze ontwikkelingen en volop de ruimte geven aan duurzaamheid op de beurs. Daarom hebben zij de handen ineengeslagen met The Substitute, oprichters van de eerste Duurzame Woonbeurs en een community van duurzame merken en professionals die het goede voorbeeld geven.

Tijdens de vt wonen&design beurs, die van dinsdag 4 tot en met zondag 9 oktober wordt georganiseerd in de Expo Haarlemmermeer, kan de consument dit jaar voor het eerst ook een Duurzame Woonroute volgen. De woonbedrijven langs de route krijgen een duidelijk herkenbaar label in hun presentatie en zijn als duurzame speler terug te vinden op de plattegrond.

Bij veel bedrijven is nog niet een hele collectie duurzaam, maar wel enkele producten. Bedrijven die met deze producten of collectie willen deelnemen binnen het duurzame domein van de beurs kunnen bij The Substitute terecht voor een betrouwbaarheids-scan, waardoor de consument wordt geholpen om goede keuzes te maken.

Door de samenwerking voor meerdere jaren af te spreken, wordt er een stevig fundament gelegd waar woonmerken die duurzame stappen maken op kunnen meeliften. Merken die zijn aangesloten bij The Substitute en willen deelnemen profiteren van extra voordelen. Het duurzame alternatief heeft immers nog wel wat extra aandacht nodig! Naast de Duurzame Woonroute worden ook lezingen gegeven op het gebied van duurzaamheid. Hoe maak je duurzame keuzes voor je wanden en vloeren, inspiratiesessies die laten zien hoe mooi duurzaam wonen is, en natuurlijk ook duurzame stylistes op het adviesplein. Immers een goed geïnformeerde consument kan de beste afweging voor zijn aankoop maken.

Zoek je als woonbedrijf of ontwerper hulp op het gebied van verduurzamen van je bedrijf? The Substitute adviseert je graag. Zoek je een podium om jouw duurzame product(en) te tonen aan de actieve woonconsument? Dan ben je op de vt wonen&design beurs aan het juiste adres. Zo maken we met elkaar de woonwereld stap voor stap een beetje duurzamer.