Sinds 1970 ontwikkelt en produceert Drisag kantoormeubilair. Naast tafels, soft seating en akoestische oplossingen vallen hier uiteraard ook bureaustoelen onder. Drisag staat bekend voor hun gecertificeerde ergonomisch bureaustoelen. De laatste jaren kwam het thema duurzaamheid in opmars. Drisag maakt naar eigen zeggen reeds heel wat duurzame keuzes in hun dagelijkse activiteiten, maar een circulaire bureaustoel ontbrak nog.

Een ergonomische bureaustoel is van groot belang voor een gezonde en verantwoorde zithouding. De Econic bureaustoel is getest en gecertificeerd volgens de nieuwste Europese normen, EN 1335-2020 en ISO 24496. Bovendien beschikt deze stoel over een groter verstelbereik wat ook door een geaccrediteerd testcentrum is bevestigd als een AX bureaustoel.

De grootste uitdaging om een bureaustoel ecologisch te maken, is het gebruikte PUR schuim aanzienlijk te verminderen. Dit materiaal is namelijk het meest milieubelastende onderdeel van een stoel. PUR schuim wordt meestal verlijmd op andere onderdelen waardoor deze niet meer gescheiden kunnen worden. Met dit gegeven in het achterhoofd, kwamen de ontwerpers van Drisag op een nieuw idee voor het ontwerp van de rugleuning van de nieuwe Econic. Ze opteerden niet langer voor een met PUR schuim gevormde rugleuning en ook niet voor een netweave rugleuning. Waarvoor kozen ze dan wel?
Voor de rugleuning van Econic werkt Drisag met een vernieuwende technologie. Een speciale hoes, die over het metalen frame van de rugleuning geschoven wordt, krimpt bij het opwarmen ervan. Het aldus bekomen geheel vormt de rugleuning van Econic, die zorgt voor de perfecte ondersteuning van je rug. De rugleuning van Econic ondersteunt de rug beter dan een netweave rugleuning en is tevens beduidend ecologischer dan een met PUR schuim, gevormde rugleuning.
Drisag stapt met Econic af van de klassieke, met PUR schuim gevormde rugleuning en kiest voor een elegant design met optimaal zitcomfort. Het ontwerpteam heeft de J-bar (rugstang) ontworpen met een afzonderlijk instelbare bekken/ lendensteun. Hierdoor wordt de geldende ergonomische norm behaald en zelfs overtroffen. Bovendien kan Drisag door te schakelen naar een alternatieve vorm van de rugleuning, sneller inpikken op trends. Met andere woorden een harmonie van lijnen die altijd trendy blijft.