De nieuwe binnen/buiten stoel Loop Chair van Lensvelt, ontworpen door Studio Stefan Scholten, is nu uit voorraad leverbaar. En dan maakt het niet uit of het mooi of minder mooi weer is, de Loop Chair past prima binnen of buiten onder alle omstandigheden.

De naam van de stoel refereert aan de oneindige vorm: de ronde stalen buis loopt van de armleuning naar de zitting naar de poten en weer terug. Als in een perfecte loop dus. Het ontwerp speelt in op het verdwijen van het verschil tussen binnen en buiten voor het gebruik van meubilair, met maximum comfort en bestand tegen elk weertype. De Loop Chair kan langdurig buiten worden gebruikt. Wel 7 jaar lang zonder enige schade, aldus de fabrikant.

Loop Chair is gemaakt van 100 procent herbruikbaar staal waardoor het voldoet aan de huidige eisen van consumenten en vanuit de projectwereld. Naast duurzaam en comfortabel is de stoel ook licht van gewicht en stapelbaar. Dit maakt het model nog extra flexibel in toepassingen binnen en buiten. Er zijn 4 standaard kleuren, een afwijkende kleur is mogelijk na overleg. Met deze stoel kan men de komende seizoenen in alle opzichten doorkomen de komende jaren! De foto bovenaan is van het ontwerpteam (Stefan Scholten, Jorge de la Cruz en Jody Kocken) en het het eerste 3D model van de Loop Chair, de foto hierboven toont de stoel in de tuin van Stefan Scholten in Toscane.