Mbo vakschool Nimeto en BNS Crisp slaan de handen ineen en gaan vanaf volgend schooljaar een strategische samenwerking aan om zo een nog betere brug te bouwen tussen het onderwijs en de dagelijkse praktijk. De beroepsvereniging licht toe: “Aanleiding hiervoor is de wederzijdse behoefte om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Kruisbestuiving tussen de verschillende generaties, om zo het vak van stylist in de meest brede zin van het woord verder te ontwikkelen. De samenwerking is een mooie kans om bruggen te slaan tussen bestaande vakvaardigheden en nieuwe ontwikkelingen.”

Carin Frijters, voorzitter BNS Crisp: “Deze vorm van bruggen bouwen met het onderwijs is belangrijk om de nieuwe generatie te voorzien van de juiste informatie en een netwerk uit de praktijk. Onze bestaande leden worden betrokken bij geheel nieuwe werkwijzen, die ontstaan door de veranderende markt. Kortom een win-win situatie voor het gehele vakgebied.”

Henk Vermeulen, voorzitter van het College van Bestuur van Nimeto: “Wij willen vakmensen afleveren die klaar zijn voor de toekomst. Dat betekent dat wij hen niet alleen qua kennis en vaardigheden opleiden maar hen het liefste ook met een relevant netwerk op de arbeidsmarkt zetten. De samenwerking met beroepsvereniging BNS Crisp levert deze extra mogelijkheid. Andersom kunnen de leden van de beroepsvereniging, als er behoefte is aan kennis en vaardigheden, een beroep doen op de mogelijkheden die bij ons op school beschikbaar zijn.”