Het Deense TAKT lanceert deze maand de Soft Lounge Chair Leather, een nieuwe versie van het bekroonde ontwerp van Thomas Bentzen en doet dit als voorbeeld van wat zij noemen: Perpetual Sustainable Design. Voortdurend duurzaam design, dus.

“De meeste merken in de meubelbranche brengen ieder seizoen nieuwe modellen”, zo zegt Henrik Taudorf Lorensen, TAKT’s oprichter en CEO. “Iedere nieuwe presentatie maakt de modellen van vorig jaar totaal overbodig. TAKT zit anders in elkaar.”

Afgelopen voorjaar verbond B Corp, het moederbedrijf van TAKT, zich aan de filosofie van Perpetual Sustainable Design, wat inhoudt dat alle modellen ontworpen zijn om gerepareerd te worden met reserveonderdelen op voorraad. Zo kunnen de stoelen van TAKT van generatie op generatie overgaan. De lancering van de Soft Lounge Chair Leather laat zien dat deze manier van produceren loont voor iedereen.

“De meest duurzame stoel is de stoel die je al hebt. Omdat TAKT direct aan consumenten verkoopt hebben we direct en persoonlijk contact met onze klanten en kunnen we met hun feedback de producten aanpassen en verbeteren. Het moment van verkopen is de start van een nieuwe relatie, niet simpelweg alleen maar een transactie. Ieder meubelstuk is een verbinding tuussen ons en de klanten”, zo preekt Lorensen.

Het ontwerp van de stoel, zowel geschikt voor thuis als in projecttoepassingen, is een fineer zitting en rug in een massief houten frame met een tijdloos uiterlijk. De nieuwe versie is gestoffeerd met Dunes van Sørensen Leather, een eco-bewust materiaal met een natuurlijke look en een fijne, fluweelachtige tactiliteit dat met de jaren alleen maar mooier gaat ogen en fijner gaat aanvoelen. Het materiaal voldoet aan de keurmerken Der Blaue Engel en Nordic Swan Ecolabel. Soft Lounge Chair Leather is snel en eenvoudig zelf te monteren (want dat hoort er ook bij), heeft 5 jaar garantie en ieder onderdeel kan dus eenvoudig worden vervangen. Deze onderdelen zijn dan weer online verkrijgbaar.

taktcph.com