Het Deense merk TAKT heeft voor het eerst samengewerkt met kunstenares Malene Bach. Het resultaat is een nieuwe reeks kleuren voor de al bestaande stoel Cross Chair Tube.

TAKT is een jong merk dat twee jaar geleden gestart is in Kopenhagen. Meubelen worden in flatpack afgeleverd waardoor de carbon imprint een stuk lager ligt dan bij traditionele verpakkingen. TAKT wil niet zomaar nieuwe modellen de wereld inslingeren waarvan het de vraag is of iemand er op zit te wachten, maar borduurt liever voort op bestaande modellen, ook dat kan een vorm van duurzaamheid worden genoemd. In dit kader moet het nieuwe kleurenpalet, bedacht door Bach, ook worden gezien.

De vier kleuren die zij bedacht vinden hun inspiratie in het straatbeeld van de Deense hoofdstad: Iron Blue, Copper Red, Chrome Green en Lichen Green. Dit zijn kleuren die vaak terugkeren op de gevels van traditionele Deense houten huizen die ook in Kopenhagen te zien zijn. Volgens TAKT passen deze gedempte kleuren in ieder interieur. De Cross Chair Tube is er in een al dan niet gestoffeerde versie, ook in de nieuwe kleuren.