QLIV introduceert FLARED, een comfortabele, eigentijdse sofa met een luxe uitstraling, die volledig naar wens kan worden samengesteld en de meest verrassende, niet alledaagse vormen kan aannemen. De sofa bestaat uit losse elementen, met verschillende afmetingen en vormen, die in iedere gewenste opstelling samen één geheel vormen. Kies je voor een rechte sofa, een hoekopstelling of een ruime U-vorm? Met de keuze uit maar liefst 25 elementen kun je onbeperkt combineren en je sofa passend maken voor iedere ruimte, van compacte loft, tot riante villa.

FLARED dankt zijn naam aan de elegante arm- en rugsteunen, die licht naar buiten knikken. De arm- en rugkussens liggen hier op een natuurlijke manier tegenaan, waardoor een gelaagd en speels effect ontstaat. De elementen zijn eenvoudig te koppelen en kunnen, voor de nodige afwisseling, ook als losse delen worden neergezet.

De kussens zijn verkrijgbaar in meerdere breedtes. Zo kun je zelf de ruimte tussen de kussens bepalen. Door te kiezen uit verschillende maten, stoffen en kleuren, personaliseer je de uitstraling van je sofa. De gekozen kleur is allesbepalend en zorgt voor de juiste sfeer en persoonlijke touch. Het kleurenpalet van QLIV is met zorg geselecteerd en perfect op elkaar afgestemd. QLIV creëerde meerdere kleurenwerelden, die oneindig veel ruimte bieden aan creativiteit.

Nederlands ontwerpersduo Jon+Sven maakte het ontwerp van FLARED. Met FLARED creëerden zij een uitnodigende blikvanger in ieder interieur, die door het slimme ontwerp lijkt te zweven in de ruimte. Jon+Sven over hun ontwerp: “Bij de Flared sofa was het uitgangspunt het creëren van een persoonlijke opstelling. De keuze van de diverse elementen was het startpunt van het ontwerp. We begonnen met een basismodel, dat uitgroeide tot een sofa die je op vele manieren kunt samenstellen. Iedere opstelling moest mogelijk zijn. Daarbij moest het natuurlijk een spannend en pittig ontwerp worden door de gelaagdheid van kussens en stoffen. Een uitdaging, waar we zeer goed in geslaagd zijn”.