Afgelopen zaterdag, zondag en maandag vond Tendence plaats in Frankfurt. De feitelijke cijfers: 603 exposanten en 15.000 bezoekers uit 80 landen, ondanks de hittegolf in Duitsland. Voor het eerst geconcentreerd in drie dagen en verplaatst naar eind juni/begin juli is de organisator Messe Frankfurt tevreden over het verloop van de beurs. Bezoekers hebben deze veranderingen, die juist zijn gemaakt op verzoek van bezoekers, dan ook goed opgepikt, zo stelt men in Frankfurt.

Winkeliers helpen om een goede concurrentiepositie te behouden. Dat is de centrale doelstelling van deze beurs, die dit jaar veel aandacht besteedde aan online handel, winkelbeleving en het delen van kennis via twee nieuwe platformen: Nextrade en Conzoom. Het eerste is een online bestelsysteem voor fabrikanten en retailers (www.nextrade.market), het tweede is een verzamelplaats voor productinformatie dat door de bezoekers het hele jaar door kan worden geraadpleegd (www.conzoom.solutions).

Bezoekers

De bezoekers waren zeer tevreden over de beurs, aldus de organisatie. Het aandeel internationale bezoekers was min of meer gelijk aan vorig jaar. Na Duitsland komen de meeste bezoekers uit Zwitserland. Daarna zijn het Italianen, Oostenrijkers, Fransen, Chinezen, Nederlanders, Japanners. Polen, Belgen, Vietnamezen en Britten die de weg naar het beurscomplex wisten te vinden. Groei zat met name in het aantal Ieren en bezoekers uit de Balkan en Turkije.

Trends

Tendence toonde ook een groot aantal trends in consumentenproducten voor het komende jaar: de kleur zachtgroen, gecombineerd met roze. Zonnegeel gecombineerd met zwart en wit. Rattan en raffia als materialen voor meubelen en accessoires. Alles wat er uitziet alsof het in een hobbyklasje is gemaakt, maar niet zo is. Goud en koper, in contrast met het kneuterige, geweven riet, blijven als materialen ook in trek (al wordt het koper meer en meer vervangen door brons als metaal). Zilver, zowel als edelmetaal maar ook als kleur, blijft populair. Planten in alle soorten en maten horen in het interieur van nu, net als prints van fruit aan de muur of als gordijn- en meubelstof. Grote bladeren als print doen het ook nog steeds goed. De volgende editie van Tendence is van 4 tot en met 6 juli 2020 in Frankfurt.