TMC Wonen uit Goes heeft de awards voor het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar in de wacht gesleept. Een terechte winnaar volgens jury en publiek. Directeur Jaap Witte laat per mail aan Interior Business weten: “Wel mooi dat we met de start van de derde generatie gelijk kunnen beginnen met award Zeeuws familiebedrijf 2018.” TMC Wonen staat bekend als een werkgever met veel groeimogelijkheden. De Zeeuwse onderneming geniet landelijke bekendheid in diverse branches heeft en is in Goes gevestigd. In 1975 is het familiebedrijf opgericht en alle kinderen zitten ondertussen in het bedrijf. Voor ieder van hen is er een passende functie binnen het bedrijf beschikbaar. Het was dan ook de nieuwe generatie die vanaf begin af aan zeer gedreven was om de award te winnen en hier dan ook alles voor heeft gedaan. Soms worden bepaalde functies anders opgetuigd en breder ingezet, zodat het voor de mensen aantrekkelijker is om deze functies aan te gaan. Een terechte winnaar dus – aldus het bericht op de site van Zeeland Business.

Dit jaar streden de drie finalisten Geuze Transport, ITN Groep en TMC Wonen om deze felbegeerde titel. Tot maandagavond tijdens de uitreiking was het nog een spannende strijd tussen deze drie familiebedrijven. Zij mochten één voor één het podium op, waarna ze kort de tijd kregen om zichzelf voor te stellen middels een interview en een bedrijfsfilmpje. Vervolgens kwam het spannende moment: de jurypunten werden verdeeld en de publieksstemmen werden bekendgemaakt. Hieruit bleek dat TMC Wonen overduidelijk de winnaar was.

Het was de vijfde keer dat Zeeland Business deze bijzondere award aan een Zeeuws Familiebedrijf heeft uitgereikt. Vijf jaar geleden is deze award in het leven geroepen, omdat in Zeeland het overgrote deel van bedrijven een familiebedrijf is. Om deze bedrijven extra aandacht te geven, zet Zeeland Business jaarlijks één familiebedrijf in het zonnetje. Ditmaal in samenwerking met Baker Tilly Berk, de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel Advocaten. Elk jaar staat er een ander thema centraal. Dit jaar heeft de jury voornamelijk naar het HR beleid van de organisaties gekeken.