Leolux voegde onlangs een aansprekende naam toe aan de lijst met internationale freelance ontwerpers. Tijdens de Milan Design Week 2023 maakte de designproducent de samenwerking met het Italiaanse Studiopepe bekend.

Het toonaangevende duo uit Milaan creëerde Lunetta (bovenaan), een bank met een softe uitstraling die de verwachtingen van comfort volledig waar maakt. Leverbaar in elke kleur en in elk bekledingsmateriaal (Leolux-collectie). Bij de Lunetta-bank ontwierp Studiopepe Loggia. Het blad en de poten van de salontafel (foto hierboven) zijn opgebouwd uit hoogwaardig gebeitst multiplex, waardoor unieke nerf-patronen ontstaan. Het karpet Patio maakt de collectie van Studiopepe voor Leolux compleet.

Een andere nieuwe naam is die van Bram Vanderbeke. Zijn “stool” BRAM is een echte eyecatcher (foto hierboven). Het artistieke zitobject is gegoten uit gerecycled aluminium en is op meerdere manieren stapelbaar. Op de creatieve venue Alcova tijdens de Design Week in Milaan bouwde Leolux een installatie van zes bewegende textielen volumes (ontwerp Studio Truly Truly, realisatie Daniel de Bruin). Tienduizenden bezoekers bezochten de presentatie met deze “breathing ceiling” (foto hieronder).

Op de beurs (Salone del Mobile) bracht Leolux meer nieuws, waaronder Naila van Hanne Willmann (foto hierboven) en karpet Valleys van Studio Truly Truly.