Twee toonaangevende Nederlandse bedrijven in de maakindustrie gaan samenwerken. TRIBOO EU maakt van waardeloos afval waardevolle circulaire kantoorinrichting en Nedcam is internationaal toonaangevend in het maken van complexe vormen. Samen brengen zij een circulaire collectie 3D geprint meubilair op de markt onder het brand NeverEnding Furniture.

Circular Dutch Design waarmee zij de circulaire economie en afvalloze maatschappij op een spraakmakende manier zichtbaar maken in het interieur. De eerste producten in de collectie zijn plantenpotten. Drie tulpen van dicht tot open en twee boontjes die in symbiose bij elkaar passen.Op de foto ziet u een voorbeeld van het 3D printen van plantenpotten.

Beide bedrijven maken niet alleen meubelen maar ze nemen ook de verantwoordelijkheid voor de grondstoffen en sluiten hiermee de kringloop. Alle meubelen zijn NeverEnding en kunnen aan het einde van de gebruiksduur weer worden ingeleverd. De klant ontvangt de grondstofwaarde retour bij inlevering waarna de meubelen worden omgezet tot nieuwe grondstof voor de printer. Hierna wordt er opnieuw een 3D geprint meubel van gemaakt en is de cirkel weer rond.