Vitra Nederland opent op 25 in januari 2023 haar nieuwe kantoor/showroom in Amsterdam. In de Houthavens, het up-and-coming gebied in de westelijke haven van de Nederlandse hoofdstad, zal Vitra deel uitmaken van een dynamische en creatieve buurt, dicht bij klanten, partners en de architectuur- en design community.

De ruimte van 600 m² is volledig uit hout opgetrokken. De showroom op de bovenste verdieping wordt omringd met natuurlijk licht en biedt een fantastisch uitzicht op het Amsterdamse IJ. De open lay-out dient als flexibel platform voor het tonen van de kantoorconcepten van Vitra en het stimuleren van samenwerking met klanten en partners.

De showroom biedt ruimte voor hybride werkvormen, verschillende activiteiten en events. De gemeenschappelijke ruimtes geven de mogelijkheden tot interactie, een focuskantoor bevordert geconcentreerd en individueel werken, terwijl het dynamische gedeelte dient als locatie voor Vitra-projectteams en workshops met klanten. De inspirerende adviesruimte van de Vitra Colour & Material Library, met een gecureerde selectie stoelen van Vitra en Artek, stimuleren de samenwerking met klanten. Seizoensgebonden installaties vormen een aanvulling op de Vitra Home Collectie.

Het inrichtingsconcept gaat uit van de natuurlijke materialen van de architectuur en brengt deze in dialoog met de diversiteit van de Colour & Material Library van Vitra. De belangrijkste materialen zijn natuurlijk en levendig hout in combinatie met lichtroze terrazzo, metalen, gerecyclede kunststoffen en een mix van stoffen van Vitra en Kvadrat in subtiele kleuren. Het resultaat is een collage van natuurlijke, warme tinten in contrast met heldere, kleurrijke accenten.

Samen met de nieuwe showroom locatie heeft Vitra Nederland ook een nieuwe directeur. Remy Schepens gaat na 25 jaar Vitra met pensioen. Hij draagt zijn verantwoordelijkheden als hoofd van de regio over aan Torsten Stadler die sinds 2007 werkzaam is voor de Vitra Group in verschillende functies. Torsten Stadler houdt zijn standplaats in Amsterdam en is naast de vertegenwoordiging voor Vitra Nederland ook verantwoordelijk voor Vitra België & Frankrijk.

Einde bericht.