Er werd lang naar toegewerkt en naar uitgekeken: de tweede editie van Festival Interieur, het inspiratie-event van interieurnetwerk BNS Crisp. Het was een festival zoals een festival hoort te zijn: ontspannen, inspirerend en met een fantastische line-up. De festivalvibes werden verhoogd door een kleurrijk gekleed publiek én glitterstation! De foto’s zijn van Danielle van Dongen.

Tijdens de rit naar de festivallocatie kwamen deelnemers vanzelf in vakantiestemming en het terrein liet aan inspiratie en comfort niets te wensen over. Veel groen, avontuurlijke paadjes, idyllische plekjes en een prachtige kas midden in het bamboe. Trendwatcher Stefan Nilsson benoemde in zijn presentatie dat we als mens terugverlangen naar een leven dichter bij de natuur en vaker op zoek zijn naar geluksmomenten. Locatie De Wildste Tuin Netl werd daarmee nogmaals bevestigd alseen uitstekende keus en was helemaal on trend!

Claire en Roderick Vos (foto van Corinne Ponsen) trapten het programma af met een keynote over hun boeiende design, daarna gingen de silent-disco-koptelefoons op voor de digitale trendlezing van Trendstefan. Na de lunch riep duurzaam ontwerper Odette Ex op tot bewustwording en vertelde Stefan Scholten over zijn werkwijze als creative director vanBN Walls. Als klap op de vuurpijl gaf groenwatchter Aafje Nijman een geweldige presentatie, waarin twee groentrends 2024 van Bloemenbureau Holland werden onthuld. Terwijl Aafje vertelde, bracht bloemarrangeur Geert Maas de trends direct in beeld met de mooiste boeketten en groenarrangementen!

Naast alle inspirerende presentaties konden bezoekers ook doorlopend terecht op de Bedrijvenmarkt in hoofdlocatie de Kas. Diverse merkpartners brachten daar hun producten en diensten onder de aandacht aan een belangstellend publiek. Er werd volop genetwerkt! Ook het trendforum trok veel bekijks. In een Mongoolse ger konden bezoekers digitaal advies vragen aan Marie-Gon en vertelde Jeanette Mennes over zintuiglijke waarneming en kleur. Stijlcast deed opnames met merkpartners van BNS Crisp en er kon kleurrijke kunst bekeken (én gewonnen) worden tijdens de kunstroute van Werk aan de Muur.

Het was een zeer geslaagde dag, waar deelnemers én organisatie met veel plezier naar terugkijken! Gelukkig zijn de beelden er nog, die binnenkort worden gedeeld via socials en nieuwskanalen.

Alweer zin in het volgende inspiratie-event? Zet 13 november snel in je agenda! Dan vindt namelijk de Interieurprofessionaldag plaats, een samenwerking van BNS Crisp, NIA ACADEMIE en De Woonindustrie.