Spring Fair, de belangrijkste Britse beurs voor de groothandel in Home, Gift en Fashion, keert terug in het NEC in Birmingham van 5 tot en met 8 februari. Met een Inspiring Retail Stage waar 40 sprekers hun inzichten in de markt met de toehoorders zullen delen en de gelegenheid om deze experts persoonlijk te ontmoeten. Dit vindt plaats in hal 6 van het beurscomplex.

Duurzaamheid en hoe producten opnieuw moeten worden vormgegeven om duurzaam te zijn, meer verkopen door minder te verspillen, ecologische verpakkingen, hoe bereiken we iedereen binnen de keten met de duurzame boodschap, de negatieve invloed van Brexit op de Britse handel, personal branding als de toekomst voor de retail, het huis als woning en werkplek. de trends voor 2024, Modern Retail’s Good Retail Awards. metaverse als nieuw verkoopkanaal, hybrid shopping: de combinatie van online kopen en pop up stores bezoeken voor exclusieve aanbiedingen, hoe te verkopen via TikTok of via podcasts. Hoe het verkoopproces te bekijken via de ogen van een kind, omdat mensen in het algemeen op een steeds kinderlijker niveau verleid moeten worden (alle promotie moet inmiddels snel bewegen en aantrekkelijk te horen zijn, vooral niets neer hoeven lezen). Het is een greep uit de boeiende onderwerpen die aan bod komen tijdens de beurs in Birmingham.

Spring Fair omvat 14 sectoren binnen 4 thema’s in 8 hallen – Home met Living & Décor, Housewares, Everyday en The Summerhouse, Gift met Christmas, Floral en Seasonal Decorations en Moda fashion met een eigen catwalk plus Jewellery & Watch, Womenswear, Fashion Accessories en Footwear, en als vierde thema Source Home & Gift – waarbij alle producten te zien, te voelen en te ruiken zijn. Op de afbeeldingen staan drie van de veertig sprekers die in het Verenigd Koninkrijk in ieder geval wereldberoemd zijn: bovenaan merkenexpert Kubi Springer (inmiddels zelf een bekend merk), daaronder de Style Sisters en onderaan ondernemer Theo Paphitis die jurylid is bij Den Dragons op de Britse televisie.

www.springfair.com