Vloeren Business Magazine is het zustermagazine van Interior Business. De nieuwste editie is alweer naar de drukker. Ook bericht Vloeren Business Magazine met regelmaat via haar online platform VloerenBusiness.nl.

De Global Flooring Alliance (GFA) heeft onlangs, via een online evenement, de resultaten geëvalueerd van een enquête die de vereniging in januari onder haar leden heeft gehouden. ”In de vloerenhandel zijn de meeste cijfers die voor het jaar 2020 worden genoemd, met dubbele cijfers gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het is echter overwegend de woning- en renovatiemarkt die de grootste winst en omzet genereert.”

”Helaas is niet alles positief. GFA merkt op dat leveranciers van vloeren problemen hebben met de levering vanwege de grote vraag, en maakt zich verder zorgen over de kosten van vervoer en containers. Op basis van de resultaten van een enquête verwacht GFA dat de consumenten in 2021 zullen blijven investeren in hun woning en interieur, maar waarschijnlijk iets minder dan vorig jaar. Afhankelijk van de Covid-19 situatie voorspelt GFA dat andere sectoren als toerisme, autoverkoop en luxeartikelen aan het eind van dit jaar waarschijnlijk een inhaalslag zullen gaan maken. Niettemin zal het marktaandeel van interieurdecoratie en vloeren zeker sblijven. De groei in omzet en winst zal waarschijnlijk iets afvlakken.”

Om verder te lezen over de GFA en voor meer nieuws over bijvoorbeeld Bona, Cotap en Cinzento, klik hieronder!

Lees hier het laatste Vloeren Business nieuws