Retail Service Organisatie VME Nederland brengt een nieuw interieurconcept op de markt: Isensi Interiors. Daarmee biedt VME Nederland haar leden een vierde concept, welke aanvullend is op de al bestaande concepten NLwoont, Interliving en Atelier. Deze concepten stellen VME leden in staat zich, als zelfstandige meubel- en keukenondernemers, in de regio te onderscheiden.

De nieuwe Isensi Interiors-collectie is het meest luxueuze concept van de vier; hoogwaardig, ambachtelijk, elegant en omvangrijk in maatwerk op het gebied van keukens, meubels en stalen deuren. Carpentier Keukens en Wonen uit Aalsmeer is nieuw VME-lid en voert als eerste in Nederland het Isensi Interiors-concept. Daarnaast hebben zij ook het VME-concept Interliving opgenomen in de collectie.

Als moderne RSO ondersteunt VME Nederland zelfstandige meubel- en keukenondernemers in Nederland. Door gezamenlijk in te kopen, biedt VME haar leden internationale (inkoop)kracht met de vier verschillende concepten: van commerciële instapcollectie (NLwoont) tot luxury met ultiem maatwerk (Isensi Interiors).

Met Isensi Interiors reikt VME haar leden een elegant merk, gericht op het luxury segment, waarbinnen een organische vormtaal, rijke stoffen en natuurlijke materialen de boventoon voeren. De Isensi Interiors-collectie bevat stalen binnendeuren, keukens en meubels, zoals eetkamer- en woonkamermeubels en een selectie meubels voor de (thuis)werkplek. In alles gaat Isensi Interiors een stap verder in luxe en ambacht; een voorbeeld hiervan zijn lampen, waarvan onderdelen nog met de hand gemaakt worden. De Isensi Interiors-collectie is chic qua uitstraling en materiaalgebruik, waarbij de productvormgeving gekenmerkt wordt door slanke lijnen en ronde vormen. De productie vindt grotendeels plaats door vaklieden in Nederland en Duitsland.

Carpentier Keukens en Wonen in Aalsmeer is de eerste retailer in Nederland die deze nieuwe Isensi Interiors-collectie voert. Daarnaast hebben zij ook de Interliving-collectie toegevoegd aan het assortiment. “Isensi Interiors en Interliving bieden een uitgebreide keuken- en meubelcollectie en daarmee een mooie toevoeging aan onze showroom. Hierdoor kunnen wij een totaalconcept aanbieden en onze klanten inspireren met de mooiste interieur- en keukenontwerpen,” aldus vestigingsmanagers Ralf Horsman en Rober van Duijn van Carpentier Keukens en Wonen.

Met Carpentier als nieuw lid groeit ook het aantal verkooppunten van Interliving in Nederland naar zeventien. Met dit concept haalt de lokale ondernemer een elegant vormgegeven meubel- en keukencollectie in huis voorzien van een tijdloze uitstraling. Individualiteit, design en kwaliteit zijn de kernwaarden van dit concept. Slim maatwerk is mogelijk door de vele opties in stoffen, materialen, kleuren, maatvoering en afwerking. Daardoor kan er voor de klant een individueel meubel of compleet interieur gecreëerd worden. De mooie details, het strakke design en de hoogwaardige materialen en afwerkingen staan garant voor kwaliteit en comfort.

De kracht van VME
Als inkooporganisatie, met meerdere merken als Interliving, NLwoont en formules als Budget Home Store en Trendhopper, ondersteunt VME Nederland lokale winkeliers met een vloeroppervlak van ca. 2.000 – 20.000 m2 (of meer) op het gebied van keukens, wonen, slapen en inrichten. De meeste aangesloten ondernemingen zijn familiebedrijven. Deze ‘Local Heroes’ zijn marktleider in het gebied waarin zij gevestigd zijn. De combinatie van de aanwezige professionele kennis van de regionale- en lokale markt én de gezamenlijke internationale (inkoop)kracht van VME maakt dat zij in staat zijn succesvol te concurreren met de grootwinkelbedrijven. De van oorsprong Duitse inkooporganisatie heeft een netto inkoopvolume van ruim 1,588 miljard euro en is inmiddels 57 jaar succesvol.