JYSK lanceert in maart een nieuwe verpakking en verbeterde productie voor alle ergonomische kussens uit het WELLPUR-assortiment. Daarmee bespaart JYSK elk jaar miljoenen plastic handvatten en metalen ritsen.

Door het handvat in de kartonnen doos te verwerken, bespaart JYSK elk jaar 3 miljoen plastic handvatten. En door de ritsen te vervangen door een sluiting van textiel bespaart JYSK jaarlijks 1 miljoen metalen ritsen.

“Ik ben er trots op dat we samen met onze leveranciers het gebruik van zowel plastic als metaal voor onze WELLPUR-kussens hebben kunnen verminderen. Er liggen veel kansen om nog meer te doen, maar dit is een kleine stap in de goede richting om het gebruik van onnodige materialen te verminderen. Het mooie van deze verbeteringen is dat de besparingen vanaf nu elk jaar zijn. Het is dus niet een eenmalig voordeel, maar een continue verbetering”, zegt Berit Stokholm Christiansen, Category Manager voor dekbedden en kussens bij JYSK.

Het vervangen van de ritsen op de kussens is mogelijk dankzij een praktische textieloplossing. Twee lagen stof overlappen elkaar en sluiten zo op elkaar aan. Om de plastic handvatten op de verkoopverpakking te verwijderen, is er een ingebouwd handvat uit de kartonnen doos gesneden.

“Als we onnodig plastic en andere overbodige materialen uit onze verpakkingen kunnen verwijderen, moeten we dat doen. We zorgen er altijd voor dat de verpakking praktisch blijft en de producten optimaal blijft beschermen. Het nieuwe, uitgesneden kartonnen handvat is een goed voorbeeld van een verbetering die alleen maar voordelen heeft”, zegt Lars Høgh Jensen, Packaging Development Specialist bij JYSK.

De verbeterde verpakking en productie van WELLPUR-kussens maakt deel uit van de voortdurende focus van JYSK om het gebruik van plastic te verminderen. Eerder verwijderde JYSK alle plastic verpakkingen van beddengoed, wat een jaarlijkse besparing van 27 miljoen plastic zakken opleverde.