Er komen vele mooie designklassiekers uit Denemarken. De Contour Chair van BØGE MORGENSEN uit 1949 is een prima voorbeeld: tijdloze, sculpturale lijnen, een hoofdrol voor hout en een soort verstilde zelfverzekerdheid zonder pretentie of arrogantie. Carl Hansen&Son neemt de stoel opnieuw in productie.

Dit was de stoel waarmee Morgensen brak met zijn recht toe recht aan stijl in massief hout en koos voor fijnzinnig, in vorm geperst fineer en open vormen. Inspiratiebron voor de Deen? Charles en Ray Eames, het koningspaar van de gefineerde meubelen. De Contour Chair werd 60 jaar geleden ontworpen bij een eettafel, maar staat ook prima op zichzelf. Informeel en met een uitstraling van vrijheid; baanbrekend in het Denemarken (en Nederland) van 1949.

De pen en gat verbinding maakt deze stoel volgens CEO Knud Erik Hansen wel degelijk tot een echte Morgensen. “De contrasterende wiggen zie je ook bij zijn Hunting Table uit ons programma. Vakmanschap met oog voor detail.” De nieuwe versie is gebaseerd op de oorspronkelijke tekeningen, in overleg met de familie van Morgensen is besloten tot subtiele stoffering om aan de eisen van deze tijd tegemoet te komen. De combinatie van massief hout en gebogen fineer oogt sierlijk en toch stevig. De stoel nodigt uit tot meerdere zithoudingen en is verrassend comfortabel voor een compact model.

“De herintroductie van de Contour Chair past perfect in de trend van sculpturale stoelen. De stoel past zowel in klassiek als moderne interieurs en we zijn er trots op dat we dit tijdloze en ambachtelijke ontwerp aan nieuwe generaties designliefhebbers kunnen voorstellen”, aldus Hansen.