Tijdens de laatste dag van vakbeurs Design District, opende Drentea vanmorgen haar vernieuwde showroom in Broeinest Rotterdam. De full-service inrichter uit Emmen maakt sinds 1955 kantoor- en projectmeubilair voor de zakelijke markt. In inspiratie-hub Broeinest geeft Drentea (interieur)architecten, projectbureaus
en dealerpartners een allereerste kijkje in haar eigen transitie van office furniture naar future office. Voor degenen die Broeinest niet kunnen bezoeken vertelt Drentea haar verhaal op wijzorgendatmorgenwerkt.nl.

“Wanneer je al bijna 65 jaar lang meubels ontwikkelt op Nederlandse bodem, weet je hoe belangrijk het is om op de tijd vooruit te lopen. Drentea keert zichzelf daarom binnenstebuiten en ontwikkelt zich van ‘leverancier achter de schermen’ naar full-service inrichter. Een merk met sterke banden met toeleveranciers en dealerpartners waardoor de architect en eindgebruiker inzicht heeft in het ‘waar, hoe en door wie’ achter elk product. Een merk dat nu echt zichtbaar en toegankelijk is voor alle partijen, aldus de fabrikant uit Emmen.

“Zowel onze partners als de uiteindelijke gebruikers van onze producten vragen van ons dat we heel open zijn over onze processen, materialen en over onze visie op werkomgevingen”,aldus Bianca Krijgsman, Business Development Manager bij Drentea. Doordat Drentea grotendeels in huis produceert kan de organisatie persoonlijk inspringen op de behoeftes van haar gebruikers. “Wij willen dat onze eindgebruikers werken in een omgeving die bijdraagt aan hun idealen en ambities. Dat vraagt om inleving, radicale openheid en veel meer verhaal bij onze producten.”

Circulair en duurzaam werken is voor Drentea altijd het uitgangspunt. Dat geldt voor elke stap in het proces: van onderzoek naar de toekomstige behoeftes van eindgebruikers en innovatieve materiaalontwikkeling tot hergebruik van restmaterialen en meubilair. De stap van office furniture naar future office laat de ambitie zien om hier nog meer verantwoordelijkheid in te nemen, zo stelt het bedrijf.

De komende maanden werkt Drentea intern en extern aan haar transitie. De 95 medewerkers spelen hierbij een belangrijke rol. Het zijn deze vakmensen,
ontwerpers, ergonomie- en kantoorinrichting-experts die er samen voor zorgen dat morgen werkt. Dit najaar lanceert het nieuwe Drentea officieel met een nieuwe visuele identiteit (zoals al zichtbaar is in Broeinest) en een nieuw thematisch ingerichte showroom in Emmen.

Broeinest, een initiatief van materialenexpert Baars & Bloemhoff, is dé ontmoetingsplek en materialenbibliotheek voor (interieur)architecten en ontwerpers. Broeinest heeft locaties in Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. www.broeinest.nl