Het Portugese meubelmerk Wewood-Portugese Joinery kondigt met trots een nieuwe collectie aan die is ontworpen door de Duitse designer Christian Haas. Deze serie brengt Portugees ambacht en Duits design samen met als resultaat en elegante collectie met uitstraling, aldus de fabrikant.

Het centrale item uit deze serie is het Platform bed met een massief houten frame, een slank profiel en ondersteund door discrete metalen poten. Het bed is zowel comfortabel als beeldschoon, zo zegt de fabrikant. De gestoffeerde kussens dienen zowel als een zachte omarming van het hoofd als een ruggesteun en hoofdbord. “Platform is een goed voorbeeld van waar Wewood voor staat wat betreft vakmanschap en slim design”, aldus Haas.

Platform is verkrijgbaar in drie maten met een keuze uit houtsoorten en textiel opties, waardoor een individueel model kan worden samengesteld. Het bed is eenvoudig in en uit elkaar te halen waardoor het gemakkelijk kan worden vervoerd. Naast het bed zijn er ook de Duplex en Triplex side/bedtafels die zowel in de woonkamer als in de slaapkamer passen. Gemaakt van massief hout met afgeronde randen passen deze tafels perfect bij het bed, maar dus ook los daarvan op zichzelf als bijzettafel.

“De Duplex en Triplex side | bedside tables gaan uit van een natuurlijke designbenadering met heldere vormen en met een minimaal grafisch statement”, zo zegt Haas over zijn eigen werk. “Hedendaagse elegantie voor woonruimten wat de essentie vormt van modern design.”