Suunta is een gebreide meubelstof met kleurstellingen en tactiele texturen, geïnspireerd op de rijen bloemen in de Nederlandse bloemenvelden. Het is ontworpen door Studio Truly Truly.

De geribde constructie van Suunta – Fins voor ‘richting’ – verenigt enkele lijnen van wol en gerecycled polyester in verschillende tinten in een gebreide jacquardsteek. Deze samenstelling creëert een glanzend ritme van ingewikkelde chevrons over het oppervlak van de stof.
Suunta speelt ook met schaal en perceptie. Van veraf gezien doen de kleurrijke strepen denken aan rijen bloemen vanuit de lucht. Maar kom dichterbij en de kleurlagen van de verschillende garens komen uit het rijke oppervlak tevoorschijn. Terwijl het textiel zich naadloos over de volumes uitstrekt, zweeft de toon van de gebreide ribben bovendien aan de randen, als een lichtgevende waas.

De kleurenschaal ontworpen door Studio Truly Truly verkent de dynamische en inspirerende kleurencombinaties die de natuurlijke wereld biedt, met een speels contrast tussen heldere bloementinten, bladachtige neutrale tinten en aardetinten. Studio Truly Truly: “We zijn gefascineerd door hoe kleur zich gedraagt en de genuanceerde manier waarop de natuur kleur aanbiedt en ermee omgaat. Een saaie emmer maakt de bloemen die erin zitten nog feller. Van een afstand veranderen de rijen bloemen in strepen van een kleur die bestaan uit bloemblaadjes en groene bladeren.”

Het gebruik van gerecycled polyester in Suunta doet geen afbreuk aan de sterke duurzaamheid. Het ontleent zijn uitstekende Martindale-rating aan de technologisch geavanceerde manier waarop het wordt geproduceerd: elke rij wordt gebreid met een enkele naald met de sterkste garens aan de buitenkant. Daardoor is het geschikt voor intensief gebruik en voor particuliere woningen en in de commerciële sfeer.