Studi Henk heeft een nieuwe serie zitmeubelen. Daarover zegt het Amsterdamse meubelmerk het volgende: “Met trots lanceren we onze nieuwe collectie! De collectie kenmerkt zich door zachte vormen en materialen en ultiem zitcomfort.”

“Als mensen zijn we altijd op zoek naar comfort. We houden van tactiliteit – we houden ervan om dingen aan te raken. In een tijd waarin aanraken niet vanzelfsprekend is, worden we ons opnieuw bewust van die menselijke behoefte. Onze nieuwe collectie speelt hierop in met zachte vormen en texturen. De collectie bestaat uit banken en fauteuils in rijke wollen stoffen en eettafels in zacht eikenhout. Elk meubelstuk is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en straalt een gevoel van eenvoud, rust en comfort uit.”

Nieuw in de collectie is een tweetal zitbanken die je zelf naar wens kunt samenstellen – zowel qua opstelling als qua stoffering. De Cave Sofa en de Cosy Sofa zijn twee hedendaagse, zitbanken die zowel mooi als comfortabel zijn. Waar de Cave zich kenmerkt door haar eenvoudige doch elegante karakter, valt de Cosy juist op door haar voluptueuze vormen. Beide zitbanken nodigen je uit om te vertragen – om meer rust en eenvoud in het leven te brengen en niet langer te haasten. Beide sofa’s hebben verschillende hoek- en lounge-elementen. De Cosy Sofa heeft een speels 45 graden element, en bij beide sofa’s is een hocker te verkrijgen. Studio Henk introduceert verder de Luna Lounge; een ultra comfortabele blikvanger. De meubelen zijn gestoffeerd met de Brema stof.

Ook Studio HENK maakt deel uit van de GLUE designtour door Amsterdam. “Graag nodigen we je uit voor de officiële lancering van onze collectie tijdens GLUE op 18, 19 en 20 september. Kom langs onze vernieuwde showroom in Amsterdam en ontdek de nieuwe collectie. GLUE is een designevenement in Amsterdam dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt. Aan de hand van een kaart van Amsterdam met alle deelnemende locaties kun je een designroute door de stad fietsen. Kom langs voor een drankje, een praatje of om de nieuwe collectie te ontdekken. Ook organiseren we die dagen gesprekken en workshops – Covid-19 proof – houd onze blog en Instagram in de gaten. We hebben er ontzettend veel zin in!”