Deze week organiseerde Revor Bedding haar kijkdagen waarop klanten in Kuurne verwelkomd werden om er haar nieuwste producten te leren kennen. En die innovaties zijn niet min. Zo pakt Revor Bedding als eerste uit met Sleeplink, een technologisch hoogstandje volgens de fabrikant.

“Het slimme spraakgestuurde bed objectiveert uw slaappatroon. Vaak kan iemand immers het gevoel hebben goed of slecht geslapen te hebben, zonder dat dit onderbouwd wordt met data. Daar zorgt het smartbed nu voor: het verzamelt heel veel gegevens over uw slaap zoals uw hartslag, de mate waarin u beweegt, uw ademhaling, de duur van uw slaap, of u snurkt en hoe lang u snurkt…”

Op basis van persoonlijke gegevens kan de slaper vervolgens slaaptips ontvangen. “Bovendien gaat het bed zelf met uw data aan de slag, zoals met de antisnurkfunctie bijvoorbeeld. Wanneer Sleeplink merkt dat u snurkt, verhoogt hij het bed automatisch met 7 graden. Dat komt niet alleen de nachtrust van uw partner ten goede, maar ook uw eigen slaapkwaliteit.”

Via spraakcommando’s kan het bed in verschillende posities gezet worden waaronder bijvoorbeeld een zero-gravity houding. In deze modus ervaart het lichaam minder druk en kan de slaper volledig ontspannen. Daarnaast kan het bed ook een massage geven waarbij men zelf kan instellen om  gewekt te worden met een ochtendmassage. Bovendien kan het smartbed geconnecteerd worden met toestellen zoals Google home en Amazon alexa waardoor dit mogelijkheden biedt om het bed te integreren in de domotica van een huis.

“De Sleeplink is voor ons een mooie innovatie die de kern van ons DNA uitdrukt. Revor wil enerzijds constant innoveren en nieuwe vooruitstrevende producten ontwikkelen. Anderzijds willen we onze eindgebruikers ook laten delen in de expertise die we de afgelopen 50 jaar opbouwden rond slaap. Daarom is het mooi als technologie ook omgezet kan worden in gepersonaliseerde slaaptips.”, aldus Jan Maes, oprichter van Revor.