Op 15, 16 en 17 februari hield Het Anker samen met de vaste partners in Druten een huisshow, liever gezegd een Hausmesse. Vanwege het niet doorgaan in januari van de IMM Cologne  ontstond het idee om in dezelfde periode de nieuwe collecties in Druten te tonen, maar dan in Duitse sferen.

Jeffrey Koster van Het Anker: “Het was drie dagen lang heel gezellig, er hing een zeer positieve vibe hier. We merkten dat het in de weken in aanloop naar deze show goed heeft gelopen in de winkels, dan komen mensen toch met een opgeruimder humeur binnen dan wanneer dit niet zo is.  Er was veel koopbereidheid en we hebben ook veel verkocht tijdens deze dagen. Het was echt lekker druk. Alles waar we op hadden gehoopt is uitgekomen.”

Hij vervolgt: “We hadden een volle agenda met afspraken. Er is goed gereageerd op de nieuwe modellen, zoals de Shadow. Bij een huisshow kan je meer aandacht geven aan je bezoekers en kunnen ze ook langer de tijd nemen zonder tijdsdruk of afleiding.  Op een beurs is dit toch anders. Er staat hier 6.000 vierkante meter aan inspirerende producten, we houden de show met partners waardoor er ook een breed aanbod aan producten te zien is. Dat zijn echt de grote voordelen van zo’n huisshow”.

Op de afbeelding staat dit nieuwe model Shadow.

Omdat Keulen als beursmoment in januari was weggevallen werd deze show een Hausmesse, met speciale catering. “Ook dat sloeg aan. We hebben gemerkt dat mensen lekker de tijd hebben genomen, ook om te eten, te drinken en met elkaar te praten. De sfeer was warm en gemoedelijk.”

Wat betreft de richting die Het Anker is ingeslagen valt het op dat de projectmeubelen van Het Anker voor met name horeca-toepassingen steeds beter hun weg weten te vinden naar opdrachtgevers. Zo goed zelfs dat tijdens de volgende huisshow in april een apart gedeelte van de showroom wordt ingericht voor projectmeubilair. “We hebben zojuist een hippe, stoere collectie stoelen geïntroduceerd met diverse framekleuren die zich uitstekend laten combineren met ons Africa leder. Echt een gaaf mix-and-match concept. Sommige modellen hiervan zijn ook nog eens stapelbaar dus bij uitstek geschikt voor de horeca. De positieve reacties geven ons het gevoel dat we op de goede weg zijn.”

Dit geldt ook voor het voortborduren op de duurzame collectie van Het Anker, een ontwikkeling die straks in april nog uitgebreider te zien is. “Het begint bij deze collectie al bij de duurzame verpakking. Wanneer we van buiten naar binnen gaan volgen dan de duurzame stoffen en leerkwaliteiten, het gecertificeerde hout, het hergebruikte metaal en recyclebaar schuim. Ook hebben we inmiddels meerdere modellen met verwisselbare hoezen waardoor een bank in theorie oneindig lang meegaat. Deze hoezen zijn ook weer recyclebaar en zo gaan we richting circulaire modellen.” Op de vraag waar deze ontwikkeling zijn oorsprong vindt zegt Jeffrey: “De markt vraagt steeds meer om duurzame oplossingen. Onze belangrijkste exportmarkt, Duitsland, loopt hierin voorop. Maar ook hier stijgt de vraag, met name vanuit jongere consumenten, dus spelen we erop in. We zijn een grote speler in de markt en nemen daarom ook onze verantwoordelijkheid.

De volgende huisshow van Het Anker in Druten is op 24, 25 en 26 april.

www.het-anker.nl