De meeste Nederlanders kiezen qua bedbodem voor een lattenbodem, waarbij de meest populaire maat 90×200 cm is. Bedbodems zoekt men het meest bij Ikea, Auping, Leen Bakker, Beter Bed en Jysk. Dit blijkt uit de Beddenbranche Marktmonitor 2023.

Uit de database van zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan bedden blijkt dat in de afgelopen vier jaar er maandelijks ruim 73.000 zoekopdrachten in Nederland zijn uitgevoerd naar bodems. Het zoekvolume naar bodems is de afgelopen paar jaar gestegen. Betrof het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten in 2019 nog 58.000 zoekopdrachten, in het jaar 2022 werd er maandelijks gemiddeld ruim 75.000 keer gezocht naar bodems. Daarmee is het zoekvolume in drie jaar tijd met 30% toegenomen.

Het kiezen van een bedbodem hangt af van persoonlijke voorkeur, budget en de vereisten voor de ondersteuning van het matras. Drie kwart van het zoekvolume in de Google zoekmachine over de afgelopen vier jaar in Nederland met bodem-aanduiding heeft betrekking op de lattenbodem. Op de tweede plaats staat de algemene aanduiding bedbodem met een aandeel van 11,2 procent in het zoekvolume. De nummer drie is de spiraalbodem, welke 6,5 procent van het zoekvolume vertegenwoordigt. In het onderzoeksrapport wordt de boxspring apart behandeld als compleet bed en niet als specifieke bedbodem.

Het formaat met het meeste zoekvolume is 90×200 cm. In de afgelopen vier jaar werd er bijna 8.000 keer per maand in de Google zoekmachine in Nederland gezocht met de term “90×200” in de zoekopdracht in relatie tot bodems. Het formaat 140×200 behaalde per maand gemiddeld ruim 6.300 zoekopdrachten.

Wil je weten naar welke specifieke kenmerken en opties men zoekt op het gebied van bedbodems? En welke merken, verkoopplatformen en winkelformules favoriet zijn? Je leest het in de Beddenbranche Marktmonitor 2023.

https://www.marktdata.nl/rapporten/Beddenbranche-Marktmonitor-2023