Recentelijk berichtten wij over de Daily Trade Fair Venlo, die in de lente van 2021 geopend zal worden. De Daily Trade Fair is een permanente vakbeurs voor de home, gift en gardenbranche in het voormalige veilinggebouw op het Flora Trade Parc te Venlo. Vandaag wordt de zevende aandeelhouder, op dit platform, bekend gemaakt.

De Daily Trade Fair had zes gelijkwaardige aandeelhouders. Omdat een even aantal niet wenselijk is en men naast Dimitri Galanidis van Colmore by Diga nog een sterke man uit de interieurwereld wilde toevoegen hebben de aandeelhouders overeenstemming bereikt met Mark en Linda Zijlstra (op de foto samen met vader Zijlstra). Mark en Linda zijn broer en zus. Samen vullen zij voor 50% het zevende aandeel in. Mark Zijlstra is een goede bekende in Venlo. Hij is er aan de weg aan het timmeren met zijn groothandel Collectione.

 

Enthousiast vertelt Mark: ”Toen wij werden benaderd voor het zevende aandeel hoefde ik daar eigenlijk niet lang over na te denken. Het concept is fantastisch en ik heb al gesproken met ondernemers die internationaal actief zijn. Zij waren zeer onder de indruk van het concept en de vele mogelijkheden die Venlo biedt.” Wat houden het concept en die mogelijkheden in? Mark: “Hier in Venlo hebben we een achterland van wel 30 miljoen consumenten op twee uur rijden. Nu al krijgen we een internationaal gezelschap van 35.000 klanten over de vloer. Kleine klanten kunnen hier terecht bij de diverse cash & carry zaken. Middelgrote en grote klanten gaan liever niet voor al hun aankopen met een winkelwagen lopen. In de nieuwe beurs worden ze ontvangen door een hostess die koffie geeft, een app op de telefoon kan installeren en verdere uitleg kan geven. Daarna kan men in iedere stand via die app de bestellingen noteren. Op de stands mogen verkopers natuurlijk zijn, maar dat hoeft niet. ”

Parijs in Venlo

Mark heeft er ongelooflijk veel zin in om samen met zijn zus een mooie bijdrage te gaan leveren aan de vakbeurs. ”Ik geloof erg in de mensen die betrokken zijn bij dit project, stuk voor stuk door de wol geverfde ondernemers. We hebben tal van ideeën op de rol staan, die we de komende weken zullen operationaliseren. Wij willen een mooi aanbod gaan presenteren en leggen de lat dan ook hoog voor wat betreft het aanbod van exposanten. Eigenlijk willen we voor wat betreft de interieuraanbieders een soort ‘Parijs in Venlo’ realiseren! Heel Nederland en Duitsland zal binnenkort weten dat wij hier aan de weg gaan timmeren. Ik zal hiervoor ook de vele nieuwe contacten uit de branche aanwenden, die ik heb opgedaan naar aanleiding van mijn deelname aan het tv programma Steenrijk Straatarm dat enorme exposure heeft gegenereerd, met name na de publicatie op het platform Interior Business Magazine. We gaan dus veel tamtam maken! Linda en ik hebben er enorm veel zin in.”

 

Premiere Daily Trade Fair Venlo

Bekijk hieronder de informatie film, die vandaag wordt gelanceerd.

 

Foto: Vincent Bergmann, Interior Business Magazine