In de zoektocht naar innovatie, kwaliteit en duurzaamheid, stelt Unilin Panels Fibralux Biobased voor. Een groene MDF-variant met de vertrouwde en oerdegelijke eigenschappen van het materiaal, en een wereldprimeur voor Unilin Panels.

De noviteit van 100% herwonnen hout met de revolutionaire, natuurlijke lijm op basis van zonnebloemen en koolzaadplanten is nieuw en uniek op de Nederlandse markt. Het verrassende innovatieve karakter van Fibralux Biobased schuilt in de natuurlijke lijm en de herkomst ervan. Fibralux Biobased wordt gemaakt van een plantaardige harsmix op basis van zonnebloemen en koolzaadplanten – gewonnen uit de resten van de agro-industrie. Het gebruikte hout voor de Fibralux Biobased-platen is dan weer voor de volle 100% afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Het resultaat is een stevige en veelzijdige MDF waar op vlak van kwaliteit geen toegevingen werden gedaan. Fibralux Biobased laat zich even makkelijk zagen, boren, frezen, lakken en verlijmen als klassieke Fibralux. Ook aan de mechanische eigenschappen zoals de sterkte van het materiaal werd niet geraakt. Dezelfde Fibralux dus, maar met een figuurlijk groen kantje.

Die duurzame aanpak geldt niet alleen voor het product, ook het productieproces werd duurzamer dankzij het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Zo nemen de zonnebloemen en koolzaadplanten tijdens hun groei CO2 op uit de lucht; wordt de lijm lokaal geproduceerd op basis van lokaal gekweekte gewassen; én vraagt de productie van de plantaardige lijm minder energie. De optelsom van deze drie elementen vermindert de uitstoot van CO2 bij de productie van de bio-lijm met 80%. Beter nog: aan de plantaardige lijm is geen extra formaldehyde toegevoegd. Dit maakt Fibralux Biobased tot een non-added-formaldehyde (NAF)-plaat, wat dan weer bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit binnenshuis.

Ontdek het duurzame verhaal van Fibralux Biobased op unilinpanels.com