Latijns Amerika vormt een groeimarkt. Van 6 tot en met 9 maart loopt de beurs Feria Mueble & Madera in Bogota, Colombia. De organisatie is in handen van de lokale beursorganisatie Corferias en het Europese Kölnmesse. Op de beurs zijn zo’n 200 exposanten te vinden, waarvan 40% afkomstig van buiten Colombia. De opzet van de beurs is vergelijkbaar met Interzum, de beurs voor de toeleveringsindustrie die eens in de twee jaar in Keulen wordt gehouden. “De vooruitzichten zijn goed. Het toenemende aantal internationale exposanten stelt een nieuwe standaard en onderstreept de interesse in deze groeiregio,” benadrukt Denis Steker, vice president van internationale projecten bij Kölnmesse. Dit is de veertiende editie van deze Feria.

Grote aanwezige spelers zijn onder meer Julius Blum, Makita, Kittrich, SIGE, SIMSA, Swiss Krono Group en Vauth Sagel. Buitenlandse deelnemers komen onder meer uit Spanje, Italië, Brazilië, China en Duitsland.

Kölnmesse is lekker bezig buiten de landsgrenzen. Van 28 tot en met 31 maart is de Interzum Guangzhou. Eind oktober wordt in Shanghai de beurs LivingKitchen China gehouden.