Italiaanse lijnen voeren de boventoon op de stand van Leolux op de beurs IMM van Keulen. Het merk pakt groot uit met het werk van de Italiaanse ontwerper Gino Carollo. Het bankenprogramma Rego van Gino Carollo straalt de pure elegantie uit waar Italiaans design patent op lijkt te hebben. Elke bank en elk element zijn met hun vloeiende lijnen een sculptuur op zich. De onderdelen van het Rego-programma zijn voor het overgrote deel rond van vorm, met een ronde chaise longue, gebogen elementen en een ronde poef. Alles bij elkaar is Rego een zeer omvangrijk bankenprogramma, dat met zijn afwerking en elegante, dunne armen een onbetwiste eyecatcher is. Een speciale vermelding verdienen de markante poten, die uit de flanken van de bank tevoorschijn komen.

Meer Italiaanse sfeer proef je bij de salontafels Rolan. Ze zijn eveneens door Gino Carollo ontworpen en sluiten nauw aan bij het Rego bankenprogramma. Rolan komt in vijf varianten, elk leverbaar in twee hoogtes voor stijlvolle combinaties. Ze worden uitgevoerd in gebeitst eiken en noten of in keramiek. Voor de poten combineer je dat dan weer met aluminium of een van de Leolux poedercoat-kleuren.

Er is meer nieuws in de vorm van Nardo (Beck Design). Deze bankenserie straalt zitplezier met weelderige kussens in leer of stof en een combinatie van vulmaterialen, die zorgt voor een sensationeel comfort. De armen van de bank zijn traploos verstelbaar. De panelen waartegen de kussens steunen, zien er stoer uit en zorgen ervoor dat Nardo heel luchtig oogt, zeker als hij vrij in de ruimte staat. Uiteraard maakt Leolux het mogelijk om de romp en de kussens elk van een eigen bekleding te voorzien

Met verlichting begint Leolux aan een heel nieuw collectiehoofdstuk. Net als meubelen en karpetten kan een fraai armatuur een blikvanger zijn in het interieur. Daarom ging Leolux de samenwerking aan met de Duitse ontwerper Michael Raasch. Hij ontwierp Qone, een matzwarte leeslamp met sterke Bauhausinvloeden. De kegelvormige goudkleurige kap kan 90 graden worden gedraaid, zodat het licht op de juiste plek schijnt. Ook Funo is van Raasch’ hand. Deze lichtbron zorgt voor sfeer, maar heeft een ingebouwde leeslamp als extraatje. De grijze kap is van mondgeblazen kristalglas.

De nieuwe karpetten Amund en Sperto vormen het canvas waarop de Leolux collectie wordt gepresenteerd. Beide karpetten zijn leverbaar in meerdere kleuren en afmetingen, rechthoekig of rond. Amund heeft echter een duidelijk hogere pool en een uni-kleurbeeld. De Sperto kleden zijn eveneens rijk van uitstraling en vallen op door hun eigentijdse patronen, die doen denken aan verweerde materialen.

De stand waarmee Leolux zich op IMM presenteert, laat een nieuwe richting zien. Anders dan voorgaande jaren, treffen bezoekers een open entree, met drie aparte settings waarin de nieuwe modellen centraal staan. Achter twee doorgangen wachten nog meer opstellingen in verschillende sferen en materialen om de mogelijkheden van de Leolux-collectie verder te ontdekken. In de speciale Caruzzolounge is plek om rustig te genieten van een drankje. Zo versterkt de Leolux presentatie op IMM het beeld van een merk dat staat voor inspiratie en innovatie.

IMM duurt van 13 tot 19 januari 2020 en Leolux is te bezoeken in hal 11.2, stand H31.