Tijdens de komende editie van de ICFF in New York (19-22 mei) zal Ventura een presentatie tonen van 17 designers, studios en merken. Het is voor de derde keer dat Ventura de beurs in New York verrijkt met de aanwezigheid van designers, deze keer is het deelnemersprogramma volledig Nederlands. De 17 lopen uiteen van de meubelen van Cascando, Cartoni Design, Studio HENK, Artifort, Lilian van Daal en ariane Ské tot de samensmelting van voedsel en kunst van Creative Chef Studio en de verlichting van Hollands Licht en Studio Kalff.

“Nederland is een klein land met een eigenwijze blik op de wereld, dat weerspiegeld wordt in ons design. Slim design dat zich eenvoudig aanpast aan de omstandigheden. Het heeft een bereik en aantrekkingskracht die verder reikt dan onze grenzen”, aldus Ventura oprichter en art director Margriet Vollenberg. Ventura werkt voor deze gelegen heid samen met de Dutch Design Foundation. Directeur Martij Paulen: “Dutch Design staat voor positieve verandering en toekomstbestendige producten voor de markt van vandaag. We kijken uit naar het leggen van vele nieuwe contacten in de Verenigde Staten.”

De ICFF wordt van 19-22 mei gehouden in het Jacob K. Javits Convention Center in New York. Op de foto een impressie van Studio HENK.