Masterly is een jaarlijks evenement waar Dutch Design en ambacht centraal staan, gehouden in een Milanees paleis in de binnenstad. Het is een afgeleide van Meesterlijk, een Amsterdamse beurs die draait om ambacht en design. Het Nederlandse design trekt internationaal veel aandacht, zoveel is bij eerdere edities wel gebleken. Wie erbij was kan hier nog even nagenieten van de foto’s. Wie er niet bij was, krijgt zo een indruk van wat er te zien was.

Masterly is niet alleen meer voor de zelfstandige designer, ook grote namen als Moooi, Leolux, Royal Delft en Piet Hein Eek sluiten zich aan. Om er dit jaar eens stapje boven te doen, liet Masterly een vijfsterren hotelconcept zien in het paleis, ingericht met werk van de deelnemers. Ondanks het feit dat Masterly alweer een aantal jaren vaste prik is tijdens de beurs van Milaan, is de formule niet vastomlijnd. De organisatie laat weten dat het gezien moet worden als een levend organisme dat jaarlijks groeit en evolueert. Die vernieuwing is onderdeel van Dutch Design. Masterly definieert het Nederlandse aspect aan de hand van innovatieve projecten en producten die problemen aanpakken in zowel de sociale, technische als klimatologische hoek, via een artistieke, culturele en ambachtelijke tradities.

Drijvende kracht achter Masterly is Nicole Uniquole. Wie binnenstapt in het palazzo loopt het best meteen door naar de binnenplaats, waar duizenden gekleurde tulpen staan tussen het buitenmeubilair van Borek. Enkele namen van verdere deelnemers: Edward van Vliet (die ook voor Leolux aan de slag is), Moooi Carpets, Gardelux, Jee-O en meer. Ontwerpers als Bibi Smit, Ruben van Megen en Carina Riezebos hadden ook een plaats in het paleis.