Decosit kijkt terug op een succesvolle beurs in Brussel. De Belgische textielfederatie Fedustria bracht de beurs terug tot leven in 2019, waarna de pandemie een tweede editie in 2020 verstoorde. Dit jaar beloofde een goede comeback te betekenen voor de beurs en dit is ook zo gebleken, ondanks alle berichten van tevoren over de haalbaarheid.

Fedustria, dat nu voor Decosit samenwerkt met IJV-IFAS, liet zich niet weerhouden van het organiseren van een beurs voor 2021 en reserveerde hal 10 van Brussels Expo voor de beurs begin oktober in plaats van september zoals in 2019. Het aantal exposanten en het aantal bezoekers evenaarde dat van 2019, aldus de organisatie. “Gezien de buitengewone omstandigheden zijn we tevreden over het resultaat”, aldus Kris Vermoesen namens Fedustria. “Er was een positieve atmosfeer nu exposanten en bezoekers elkaar eindelijk weer konden zien, nieuwe producten konden ontdekken en de stoffen weer konden voelen.”

Het geloof in het concept van de beurs werd bevestigd door exposanten en bezoekers: Decosit is intiem, heeft een eigen uitstraling en is niet duur om aan deel te nemen. Er is ook gewoon behoefte aan het tonen van nieuwe stoffen en netwerken in het najaar. Deze editie heeft dit opnieuw bewezen, zo stelt de organisatie: “Niet alleen liepen we in lijn met de eerste editie ondanks de beperkingen voor internationaal reizen, we zagen ook een scherpe toename in het aantal online aanmeldingen. Mensen willen op de hoogte blijven van wat er gebeurt in de branche. Dit bevestigt de behoefte aan deze beurs en stelt ons positief voor volgende edities”, zo voegt Vermoesen er aan toe.

De volgende editie van Decosit zal begin september 2022 plaatsvinden. Meer info: www.decosit.brussels