Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen, Vitra Design Museum in Basel, Die Neue Sammlung in München, Design Museum Gent hebben recentelijk de REX, ontworpen door designer Ineke Hans, van Circuform toegevoegd aan hun collecties.

Een vliegende start voor het Designlabel Circuform, dat in 2021 werd opgericht door Sander van Doorn en Richard Westerhof. Circuform geeft industrieel vormgegeven meubels een circulair leven. De Rex is daar een prachtig voorbeeld van. Het oude ontwerp stamt uit 2011 en is constructief aangepast. De stoel bestaat uit gerecycled PA6, gemaakt van oude kantoorstoelen, visnetten, tapijt en industrieel afval.

De Rex is verkrijgbaar in diverse kleurencombinaties en is eindeloos inzetbaar; op kantoor, maar ook thuis, bij evenementen, in het onderwijs of in de zorg. De stoel wordt inmiddels ‘ de statiegeld stoel’ genoemd, omdat de eigenaar de stoel na gebruik kan inleveren, er wordt dan een vergoeding van 20 Euro betaald.

Circuform was te zien op Design District Rotterdam, Material District in Utrecht, GLUE Amsterdam connect by Design. Circuform neemt deel aan de nieuwe designbeurs Material Matters in Londen van 22 tot en met 25 september 2022.