Een T-shirt geweven in 3D en dus direct draagbaar vanaf de machine en een 3D geweven lamp met licht-doorlatend papiergaren. Je bekijkt het tijdens Dutch Design Week van 21-29 oktober. Textielbedrijf Van Engelen & Evers uit Heeze toont de laatste duurzame textiel innovaties aan merken, designers en andere bezoekers, met als doel lokaal produceren voor mode- en interieurmerken mogelijk maken. Bezoek de expositie tijdens Dutch Design Week van 21-29 oktober, 11:00 – 18:00 Kazerne, Paradijslaan 2 Eindhoven.

Een kledingstuk wordt traditioneel gemaakt door de verschillende onderdelen uit een stof te knippen en deze daarna aan elkaar te stikken. Met het gebruik van de 3D weeftechniek ontwerp je een stof die uit meerdere lagen bestaat. In de stof teken je de pasvorm van T-shirt, tas of lamp. Na het weven van de stof knip of laser je het product uit en vind er nog maar een miniem stukje confectie plaats. Een revolutionaire techniek die lokaal produceren mogelijk én betaalbaar maakt.

Al meer dan 10 jaar ontwikkelt de R&D afdeling van Van Engelen & Evers nieuwe producten in samenwerking met designers en kunstenaars. Het bedrijf werd in 2000 vriend van Design Academy Eindhoven en combineert sindsdien design, vakmanschap en technologie, resulterend in spannende resultaten. Producten worden verkocht via WEEEF (het eigen merk van het bedrijf), of gepresenteerd aan merken in de mode- en interieurmarkt waar E&E voor produceert. Van Engelen & Evers heeft als doel lokaal producten produceren voor mooie merken en bedrijven op schone wijze. Met een machinepark van meer dan 40 machines én duurzame STeP-by-Oekotex certficering is het textielbedrijf hier perfect voor uitgerust.

Weverij Van Engelen & Evers is sinds 1900 gevestigd in Heeze. Vakmensen werken op state-of-the art machines aan labels en jacquardstoffen. Het bedrijf is hofleverancier en STeP-(sustainable)-by-Oekotex gecertificeerd. Inmiddels is de vijfde generatie actief binnen het familiebedrijf.