Extremis designs Acacia én Bistroo ontvingen de German Design Award 2020, de internationale premium prijs van de Duitse Design Commissie. Het doel van de jury? Grensverleggende ontwerpen bekronen en prijzen. Acacia en Bistroo vielen in de smaal en gingen dus niet met lege handen naar huis.

Acacia is een heruitvinding van de parasol en is geïnspireerd op de Afrikaanse, gelijknamige boom. Met zijn klein oppervlak en atypische vorm creëert Acacia voldoende schaduw gedurende de hele dag. Wanneer het doek wordt weggehaald, dient het frame als een sculptuur door de gelijkenis met de takken van de
acaciaboom.
Daarnaast is Bistroo geprezen door de jury voor zijn vindingrijkheid als ‘multifunctionele zitoplossing’ en eerder dit jaar ontving het ontwerp zelfs de Red Dot Award voor Product Design. Het is ontworpen om interacties te verrijken. Bistroo, Extremis’ meest romantische meubel, laat je toe om samen, zij-aan-zij, de wereld te observeren en beoordelen. Want liefde gaat niet over in elkaars ogen kijken, maar wel over in dezelfde richting kijken. stabiele en weersbestendige tweepersoonszit is geschikt voor alle balkons, terrassen, daken, bars, restaurants en hotels. Dit meubel is zowel in zachte als levendige kleuren te verkrijgen, afhankelijk van smaak en stemming. Op de foto zit de vrolijk kijkende dame op de Bistroo.