Oliver Frese is de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van Koelnmesse. Hij werd gekozen voor deze positie tijdens de vergadering van de raad van toezicht van de beursorganisatie vandaag. De 52-jarige Frese was tot eind 2018 werkzaam bij Deutsche Messe in Hannover en treedt per 1 januari aan in Keulen.

“Met Oliver Frese halen we een zeer ervaren beursmanager in huis die, zo verwachten we, in staat is om onze beurzen mee te laten bewegen met de veranderingen in de markt”, aldus Burgerneester Henriette Reker van Keulen, die vanuit deze functie ook voorzitter is van de raad van bestuur.

Gerald Böse, President and Chief Executive Officer of Koelnmesse, is het daar mee eens: “Met Oliver Frese komt een dynamische en gekende beursprofessional naar Keulen. Hij heeft ervaring in alle facetten van het snel veranderende vak van beursmanager. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken.”

Frese kan terugkijken op 14 jaar ervaring bij Deutsche Messe AG, waar hij tot 2013 verantwoordelijk was voor de Hannover Messe waarna hij verantwoordelijk werd voor alle beurzen op het gebied van Technology, Gastronomy en Services, plus de ICT & Digital Business Events en alle consumentenbeurzen in Hannover. “Ik kijk er naar uit om te werken binnen een zeer professioneel en ervaren team om zo de sterke positie van Koelnmesse nog verder te ontwikkelen, ook op internationaal,” aldus Oliver Frese over zijn nieuwe positie.

Als COO is Oliver Frese de derde van het leidinggevende trio naast Gerald Böse (CEO) en Herbert Marner (CFO). Frese volgt Katharina Hamma op, die eind 2018 Koelnmesse verliet.