Donderdagmiddag 6 december vond in de Donkervoort autofabriek in Lelystad de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke CBM plaats. Met een opkomst van in totaal 160 leden en genodigden werd er met recht gesproken over een zeer hoge opkomst. De ledenvergadering was besloten, maar na afloop viel op te maken dat, naast het afscheid nemen van bestuursleden en het installeren van hun opvolgers, er twee zaken nadrukkelijk aan de orde zijn gekomen.

De begroting van de CBM voor het komende jaar is door de leden goedgekeurd en daarnaast werden de leden nogmaals doordrongen van het feit dat circulair produceren en daar samen een oplossing voor zoeken echt geboden is. Directeur Kees Hoogendijk: “Als we niet zelf met een oplossing komen wordt het straks door de overheid wettelijk geregeld op een manier de we dan hebben te volgen. Dus is het beter om zelf zo snel mogelijk het voortouw te nemen. Niet alleen als noodzakelijk verdienmodel, maar ook voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Zo doorgaan kan niet, de aarde is vervuild en bijna uitgeput,”

De lokatie van de ALV was toepasselijk: Donkervoort is een kleine, onafhankelijke autofabrikant met 35 medewerkers en een jaarproductie van rond de 30 snelle, lichte sportwagens die op bestelling vanaf het chassis tot de afwerking met de hand ambachtelijk worden gemaakt door een hecht, goed op elkaar ingespeeld team. Zeer inspirerend. Het goed luisteren naar de wensen van klanten staat centraal bij het 40 jaar jonge bedrijf.

CBM Voorzitter Marcel Horjus refereerde in zijn toespraak opnieuw aan de noodzaak van samenwerking om de uitdaging van het circulair produceren aan te kunnen gaan. Daarnaast schetste hij de huidige economische situatie van de leden, waarbij de interieurbouwers een voorspoedige periode meemaken maar sommige meubelfabrikanten (rond de 15 procent van de leden) het niet echt lukt om uit het dal van de voorbije crisis te komen. Hij toonde begrip voor hun situatie, sprak zijn leden extra moed in en wees er op dat ondernemen topsport is en blijft.

Hiermee gaf hij een voorzet aan gastspreker, ondernemer en topscheidsechter uit het betaalde voetbal Björn Kuipers die in een inspirerende en enthousiasmerende presentatie aangaf dat het zowel bij de arbitrage op internationaal topniveau als bij ondernemen in de meubel- en interieurbouwbranche draait om teamwork, op elkaar kunnen vertrouwen, samenwerken, initiatief durven nemen en er voor zorgen dat iedereen zin heeft om de schouders er onder te zetten.

Een uitgebreid verslag van deze prima verzorgde, boeiende, inspirerende en informatieve middag leest u in het komende nummer van Interior Business Magazine.