In een advertentie in dagblad De Tijd laat FEBELUX, de Belgische federatie van beurs- en evenementenorganisaties (de live communicatie-industrie, zoals ze het zelf omschrijven), in zeer directe bewoordingen weten dat de overheid bij de versoepeling van de lockdown de beurzen en congressen over het hoofd heeft gezien.

Belgische winkels, basisscholen en de contactberoepen zijn weer aan de slag, de horeca ook, maar beurzen en evenementen staan nog voor rood licht.  Ze zijn ons gewoon vergeten, aldus de federatie. “Beste politiek, geef ons perspectief voor 15 juni. We hebben dat nodig willen we vanaf 1 september de beurssector veilig opstarten, onze lente en zomer zijn we sowieso verloren. We zijn tot alle veiligheidsmaatregelen bereid. MAAR GEEF ONS HOOP, VERGEET ONS NIET.”

De federatie betoogt dat een beurs of een congres geen massa event is, zoals een muziekfestival, dat de leden strikte veiligheids maatregelen in acht nemen en hun evenement goed voorbereiden: “We hebben minstens drie maanden nodig. Elke dag zonder groen licht of perspectief van de overheid regent het annulaties.” Beurzen zijn een boost voor de economie, zeker nu, zo betoogt FEBELUX. Op de foto het bestuur van de federatie in vrolijker tijden.