Meubelzaken konden al via het kanaal van Amazon hun meubelen aanbieden, maar nu heeft dit internetbedrijf twee eigen meubelmerken gelanceerd: Rivet en Stone & Beam. De merken omvatten meubelen en accessoires in het middensegment, alles mag de gebruikelijke 30 dagen op proef en Amazon geeft één tot drie jaar garantie. Ook Nederlandse klanten kunnen producten van dit merk kopen.

Het Amerikaanse vakblad Furniture Today heeft uitgebreid met Amazon gesproken over deze twee eigen merken. De productie van Stone & Beam en Rivet wordt gedaan op ‘verschillende locaties’, aldus een woordvoerster tegen het vakblad, de precieze leveranciers worden niet onthuld.  “We werken samen met gerespecteerde fabrikanten met een goede reputatie.”

Rivet staat voor mid-century design voor de consument en omvat meubelen en accessoires, Stone & Beam zit op dezelfde lijn en is net wat hoger geprijsd. Onder Rivet zijn banken te vinden tussen de 699 en 999 dollar, bij Stone & Beam begint het vanaf 999 dollar. De collecties bestaan uit stoelen, tafels, opbergmeubelen, verlichting, vloerkleden en wanddecoratie.

De twee merken markeren Amazons eerste stappen naar private labels in de woonsector, hoewel er eerder al bureaustoelen en tuinmeubelen te koop waren. Amazon is tevens te vinden in de twee belangrijkste vakbeurscomplexen van de VS, in Las Vegas en in High Point, waar de stands voor de komende beurzen groter zijn geworden.