Aanstaande vrijdag begint in Frankfurt de vakbeurs Ambiente. Deze beurs voor accessoires, geschenken en interieur duurt tot en met dinsdag 13 februari. De beursorganisatie meldt dat de totale beursruimte is volgeboekt, waarbij 81 procent van de exposanten afkomstig is van buiten Duitsland. Om precies te zijn: er zijn 4.441 exposanten uit 89 landen op een ruimte zo groot als 43 voetbalvelden (308.000 vierkante meter).

“De economie zit mee, er is meer vrije handel dan ooit en de wereldconflicten hebben gelukkig geen invloed gehad op de globale economie, zo merken wij aan het aantal aanmeldingen en het aantal te verwachten bezoekers”, aldus Detlef Braun, bestuurslid van de Messe Frankfurt. Vorig jaar waren er 141.000 bezoekers uit 153 landen op de beurs. De segmenten Living, Giving en Dining geven altijd een goed overzicht van de trends voor het komende jaar.

Ambiente kleurt oranje dit jaar met designer Robert Bronwasser die namens gastland Nederland een overzicht van de vaderlandse expoanten heeft ontworpen, waaraan hij een aantal up and coming ontwerpers heeft toegevoegd. Ons land staat al jaren in de top 10 wat betreft het aantal exposanten en het aantal bezoekers. Het motto van zijn presentatie: Do Dutch. Nederlandse gebruiksvoorwerpen in een internationale setting met een Hollandse knipoog. Sylvie Meis, nog altijd populair in Duitsland, is ook eregast tijdens Ambiente 2018.

Een speciale presentatie in hal 4.1 is bedoeld om bezoekers er van te overtuigen hun winkel te veranderen van een Point Of Sales naar een Point of Experience. Ook is er extra aandacht voor twee project sectoren: horeca en contract business. Exposanten met producten voor deze sectoren, evenals milieubewust producerende exposanten, zijn te vinden via speciale bordjes en gidsjes (ook online te raadplegen). De German Design Awards met de nadruk op keukengerei) zijn te vinden in hal 4.0.

Een verslag van deze beurs kunt u binnenkort lezen in Interior Business Magazine en Home Deco Business.